To je to što me zanima!

Splitski pomorac poginuo je u Škotskoj u vježbi spašavanja

Prilikom vježbe spremnosti kod luke u Aberdeenu val visok oko tri metra je bacio čamac na bok broda. Nesretni Splićanin ostao je priklješten između čamca i broda pri čemu je zadobio teške ozljede. Preminuo je u bolnici
Vidi originalni članak

Splitski pomorac Pjero Kuriđa (29) preminuo je u Škotskoj od teških unutarnjih ozljeda zadobivenih u vježbi spuštanja pomoćnog čamca. Posada njemačkog broda "E.R. Athina" izvodila je vježbu spremnosti na milju udaljenosti od luke u Aberdeenu. Pjero, inače kormilar na brodu, se nalazio u čamcu koji se približavao "E.R. Athini" . 

More je bilo nemirno, pa je val visok oko tri metra bacio čamac na bok broda. Nesretni Splićanin ostao je prikliješten između čamca i broda i pri tom zadobio niz teških ozljeda. Ubrzo su ga prebacili u bolnicu gdje je i preminuo. 

Škotska policija i istražitelji još nisu objavili rezultate očevida, pa zasad nema službenih informacija o nesreći. Pjero je posljednjih godina promijenio nekoliko brodarskih kompanija, a na njemačkom brodu je uskoro trebao biti promaknut u časnika.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • fiore 14.06.2012.

    žalosno,kako mladi život ode ,a zbog čega?

  • matteoxx 13.06.2012.

    Iskrena sućut obitelji.

  • Sindbad 13.06.2012.

    E moj kapetane,vjezba napustanja broda po takvom moru.To moze samo ludjak narediti.Uostalom briga njega dok promatra sa krila od mosta!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare