To je to što me zanima!

'Sprečavanje korupcije je mrtvo slovo na papiru. Hrvatska je potonula pod teretom korupcije'

Strategiju donosi pravomoćno presuđena koruptivna politička stranka, kaže Dalija Orešković (Centar) i tvrdi da je Hrvatska "potonula" pod teretom korupcije, da je ona glavni razlog iseljavana
Vidi originalni članak

Saborska oporba u četvrtak je, i prije formalne rasprave o Vladinu prijedlogu Strategije o sprječavanju korupcije do 2030., ustvrdila kako se radi o dokumentu koji je "mrtvo slovo na papiru" i da je predlažu "oni koji imaju iskustva s korupcijom".

Hoćemo li raspravljati o Strategiji, čuti neke konkretne prijedloge oporbe ili ćemo raspravljati na demagoški način, jeftinim populizmom? HDZ je spreman i za jedno i za drugo, uzvratio je kolegama HDZ-ov Damir Habijan.

- Razgovarat ćemo o strategiji koju predlažu "oni koji imaju iskustava s korupcijom - izjavio je Marin Miletić (Most), dodavši kako je u procijepu oko toga, jer s jedne strane, kaže, oni koji imaju takva iskustva ne ni trebali predlagati strategiji, a s druge je to možda i dobro, jer oni s iskustvom znaju što nikad ne bi trebalo ponoviti.

NA RAČUN SELAK RASPUDIĆ Pupovac: 'Kako bi rekao član klana Raspudić - jeste li sigurni da je šićar hrvatska riječ?'

Predlaže da se Vladi oduzme status predlagatelja i dodjeli nekom od saborskih radnih tijela. Sabor je ovu temu trebao raspraviti prošli tjedan, no kad je objavljena presuda za Fimi mediju i kad je HDZ osuđen za korupciju odlučili ste je maknuti, kazao je kolegama iz HDZ-a Peđa Grbin (SDP), pitajući se je li to bila koincidencija. Vladajuće proziva da "eutanaziraju" Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, umjesto da mu dadu veće ovlasti.

- Ali, vi iz HDZ-a to ne želite, vama korupcija odgovara - ustvrdio je Grbin i suglasio se da su ovakve strategije mrtvo slovo na papiru.

Strategiju donosi pravomoćno presuđena koruptivna politička stranka, kaže Dalija Orešković (Centar) i tvrdi da je Hrvatska "potonula" pod teretom korupcije, da je ona glavni razlog iseljavana. Predložena strategija trebala bi sadržavati put kud bi Hrvatska trebala ići, no ona to ne donosi, ocijenila je te prozvala vladajuće kako su, umjesto jačanja institucija, doslovno proveli njihovu sabotažu, kao što je slučaj sa spomenutim Povjerenstvom.

PITANJE OD NACIONALNOG INTERESA U Saboru samo bitno: Svađaju se što znači riječ 'vizibilan', Jandroković je išao guglati

Vesna Vučemilović (HS) strategiji zamjera da je u njoj sve općenito, da nema konkretnih aktivnosti, ni termina, da je ona tek "mrtvo slovo na papiru". 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 21.10.2021.

    ova hdz-ova strategija je ne da se spriječi korupcija,nego dodatno pojača,pa to svi znamo,,nije hdz-u stalo da smo pravna država,,da narod dobro živi,dostojanstveno živi,hdz več 23 godine radi isključivo na tome da narod što više iseli iz države,da pogoduje podobnima,uhljebljuje,da drži sve od policije,sudova,dorh,uskoka pod svojom kontrolom,da mogu raditi što žele,,a več to i rade,,i takovi nam se,ustvari stranka osuđena da je pokrala narod i državu,našla pametovati kako treba spriječiti korupciju,,HDZ-ci prvo kod sebe u svojoj stranci riješite korupciju,onda svima drugima pametujte,kako vas više nije sram ovog naroda.Narod preživljava,a vi držite predavanje o poštenju,,VI HDZ-ci,,nevjerovatno,,to je isto ka da ti lopov govori zašto kradeš,ahahahah

  • 21.10.2021.

    pa ovaj naš sabor je veča smijurija nego cirkus colorado,oni pričaju kako se trebaju boriti protiv korupcije,kakve mehanizme protiv korupcije upotrijebiti,a sami su korumpirani da te bog sačuva,uhljebljivaju svakodnevno,kradu,lažu,,da mogu narod i državu bi prodali,,ali i to bude došlo na red.

  • Nboy 21.10.2021.

    skrojili su si zakone da ne rade ništa ,da za korupciju utaju,krađe i malverzacije ne mogu ogovarati nikada pa se zbog toga niti nedaju skinuti sa funkcija kad se zna da nema apsolutno nikakve odgovornosti ni obaveza a primaju velike plaće za nerad.Bar smo po nečemu prvi u Europi Korupcija i kriminal na svakom koraku....

Komentiraj...
Vidi sve komentare