To je to što me zanima!

Spremni na prosvjede radi ceste koju će im zatvoriti

Mještani Zemunika kažu da im je dosta laži i od ministra Kalmete traže da im kaže o čemu se radi. Žele jamstvo da će dobiti pothodnik ispod piste
Vidi originalni članak

Mještani Zemunika Donjega spremni su na prosvjede i blokade prometnica ne uslišaju li ministar Božidar Kalmeta i druga mjerodavna tijela njihove zahtjeve da se ne zatvara cesta koja se križa s rulnom stazom zadarskoga aerodroma. To su zaključili nakon javne tribine u petak navečer, na kojoj su se okomili upravo na ministra Kalmetu koji unatoč obećanjima nije došao poslušati Zemuničane.
- Dosta nam je laži i ispraznih obećanja. Neka ministar i svi ostali dođu pred nas i otvoreno kažu o čemu se radi. Ako oni neće k nama, mi ćemo se organizirati i autobusima pred njegovo ministarstvo i na Markov Trg premijerki Kosor – bili su složni mještani Zemunika. HDZ-ov načelnik Općine Josip Marušić, kojemu je bilo teško braniti stranačkoga šefa Kalmetu, mještanima je obećao do srijede dogovoriti sastanak s ministrom i drugim dužnosnicima. Ako Zemuničani tada ne dobiju pisana jamstva o gradnji pothodnika ispod uzletno-sletne staze, najavili su i radikalnije akcije. Cesta, čijem se zatvaranju protive, mora biti zatvorena do 1. ožujka. To je jedan od preduvjeta za zatvaranje poglavlja prometne politike u pregovorima Hrvatske i Europske Unije.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • plavi cvijet 19.02.2010.

    Njemu je nos još uvijek u nebu pa vas ne doživljava.

  • edinjo 19.02.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare