To je to što me zanima!

Sramota: Ribar zbog duga od 3 lipe ostao bez državne potpore

Trinaest godina imam obrt koji sam naslijedio od oca, a u ribarstvu sam skoro 30 godina. Ne znam koliko bih točno sredstava dobio. Mislim da bi moglo biti maksimalno 15 tisuća kuna, rekao je Gherghetta za Tportal
Vidi originalni članak

Ribar Albert Gherghetta iz Poreča ostao je bez državne potpore zbog duga od tri lipe. Za dug nije znao, no okrutna hrvatska birokracija nesporazum nije oprostila. Gherghetta ne može sa sigurnošću reći, no nagađa da se radi o iznosu od oko 15-ak tisuća kuna koje bi dobio od države kao pomoć u vrijeme korona krize.

Vlasnik je ribarskog obrta za morski ribolov Grga, a zahtjev za malom državnom potporom podnio je polovicom veljače Ministarstvu poljoprivrede, Upravi za ribarstvo.

DUG OD 16,57 MILIJARDI Fina: Na kraju trećeg mjeseca u blokadi 238.135 građana RH

- Prvi put sam podnio takav zahtjev. Trinaest godina imam obrt koji sam naslijedio od oca, a u ribarstvu sam skoro 30 godina. Ne znam koliko bih točno sredstava mogao dobiti jer to ovisi o nizu parametara. Mislim da bi u mom slučaju moglo biti maksimalno 15 tisuća kuna - rekao je porečki ribar za tportal.hr.

Zahtjev je poslao koncem veljače, a slijedom procedure Ministarstvo je obrt provjerilo kod Porezne uprave. U Poreznoj su utvrdili da ima postojeći dug od 0,03 kune pa su zahtjev rezolutno odbili.

VIDEO: VRATILI JE U MORE Nevjerojatan prizor kod Lošinja - naletili na meduzu od 20 kg!

Gerghetta ističe da njegov dug nije sporan, ali isto tako da za njega nije niti znao. Napominje da je državu cijeli proces koštao više nego sam dug, da ga je netko mogao nazvati kada je dug utvrdio i da bi se navedena potpora tako i tako državi vratila kroz porez.

- Da su me nazvali i rekli dužni ste, platio bih odmah. A ne ovako. Ne znam čemu takva krutost - zaključio je nemoćni ribar.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Kuco11 22.05.2020.

    Tako je nema zahebancije, pusti ove sitne miseve sanader, todoric, vidosevic i tako dalje to su zanemarivi iznosi. Ovo, ovo je vec opasna cifra koja moze utjecati na financijsku sliku sljdecih desetak godina...

  • jozicalen9 22.05.2020.

    Prporučujem tom ribaru da se hitno učlani u HDZ i dobit će milijunsku potporu.

  • salter 22.05.2020.

    ma i ribara puna kapa kao i poljoprivrednika. zadnjih 30g stalno posluju na nuli, a kupuju kuće, aute, brodove...

Komentiraj...
Vidi sve komentare