To je to što me zanima!

Srbi su ukinuli pratnju policije zbog brže opskrbe robe u regiji

Ministarstvo je pokrenulo inicijativu ka Sloveniji i Hrvatskoj da i oni donesu istu mjeru, kako bi i građani Srbije, kao i drugih zemalja u okružju, brže dobivali robu i namirnice...
Vidi originalni članak

Kamionima koji su u tranzitu kroz Srbiju ukinuta je policijska pratnja, objavila je u četvrtak srbijanska ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović te pozvala Hrvatsku i Sloveniju da učine isto zbog brže opskrbe u regiji.

- Ministarstvo je pokrenulo inicijativu ka Sloveniji i Hrvatskoj da i oni donesu istu mjeru, kako bi i građani Srbije, kao i drugih zemalja u okružju, brže dobivali robu i namirnice. Srbija je napravila prvi korak, i vjerujemo da će i naše kolege iz regije uskoro donijeti slične mjere -  rekla je Mihajlović, prema priopćenju njenog ministarstva.

'I TATA BI, SINE, U ŠKOLU' Zbog lijepe nastavnice cijela Srbija sad prati sat likovnog

Ona je dodala da je od 13. ožujka do četvrtka u 7 sati u Srbiju ušlo ukupno 45.565 kamiona, od čega 23.601 kamion za tržište Srbije, a 21.964 kamiona u tranzitu.

Za kamione u tranzitu definirani su i tranzitni pravci, a zajedno s ministarstvom rudarstva i energetike utvrđeno je ukupno devet benzinskih postaja na kojima će se teretnjaci moći zadržavati i one će biti jasno označene tablama s natpisom "TRANZIT".

VIDEO: 'PRIČEST JE LIJEK' 'Crkva je najbolja bolnica': U Srbiji pozivaju na kršenje mjera

Pored toga će biti tiskani leci s informacijama na sedam jezika koje će vozači dobivati na ulasku u Srbiju, na kojima će biti i mapa Srbije s putnim pravcima na kojima su označene lokacije crpki na kojima mogu natočiti gorivo.
 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Gulisavko 04.04.2020.

    A zakaj i mi nebi nesto naucili od srba? Pametna odluka

  • histraOyahoo.com 04.04.2020.

    Reče Vučić i stalno ponavlja da je srbija puna hrane i svega ostaloga, a sada zahtijeva transport bez pratnje.

  • 02.04.2020.

    Meni je i glupo što uopće pratimo konvoje kamiona, jednostavno, postavimo zaštitara na ulaz u Benzisku na autocesti i šibaj dalje, vozačima na ulasku u RH dati pismeno gdje se smije stati natočiti gorivo i to je to, šibaj dalje, a ne ovako. prevelik i nepotreban trošak policije koja vrši pratnja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare