To je to što me zanima!

Srbija će dostaviti Gotovininim odvjetnicima tražene papire

Gotovina je od Srbije tražio izvješća o Oluji koje su 1995. nakon te akcije, morali napisati časnici u Vojsci Jugoslavije koji su bili na službi u armiji takozvane RSK
Vidi originalni članak

Predsjednik Savjeta za suradnju s Haaškim tribunalom Rasim Ljajić najavio je da će Srbija do 30. rujna dostaviti braniteljima Ante Gotovine tražene dokumente, doznaje agencija Beta.

- Taj njihov zahtjev je u proceduri i mi ćemo na njega pravodobno odgovoriti. Između ostalog, moramo provjeriti i posjedujemo li mi uopće sve dokumente koji se od nas traže - rekao je Ljajić za današnji novosadski Dnevnik.

Podsjetimo, Gotovina je od Srbije tražio izvješća o Oluji koje su 1995. nakon te akcije, morali napisati časnici u Vojsci Jugoslavije koji su bili na službi u armiji takozvane Republike Srpske Krajine. Ljajić je dodao kako pojedini zapisnici, za koje je zainteresirana obrana Ante Gotovine, "nisu kod nas", što, tvrdi on, znaju i predstavnici Haaškog tribunala. Ustvrdio je kako "u ovom trenutku Srbija nema nijedno otvoreno pitanje ili neriješen zahtjev Tužiteljstva tribunala".

- Naša suradnja je sada rutinska i temelji se na dostavi dokumentacije, pristupu arhivima, zaštiti svjedoka i našem aktivnom sudjelovanju u postupcima koji se vode pred tribunalom - rekao je Ljajić.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • nikola970 12.09.2011.

    jel za njim bila raspisana poternica za teska kriminalna dela u Francuskoj?

  • nikola970 12.09.2011.

    lako je ratovati bilo protiv seljana ante!

  • nikola970 12.09.2011.

    Srbija ce pomoci odbrani Ante Gotovine! Sta sad? Za razliku od vas mi nemamo komplekse nize vrijednosti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare