To je to što me zanima!

Povijesni korak: Srbija i Kosovo potpisali su sporazum u SAD-u

Trumpov izaslanik za dijalog između dvaju država Richard Grenell ranije je danas najavio da se sporazum ponajviše koncentrira na ekonomska pitanja poput kreiranja poslova u regiji
Vidi originalni članak

Srbija i Kosovo potpisali su povijesne sporazume!

Predstavnici dvaju država, Aleksandar Vučić i Avdullah Hoti, došli su u Washington, gdje su uz posredništvo američkog predsjednika Donalda Trumpa u Bijeloj kući potpisali sporazume koji se tiču ekonomske normalizacije između Srbije i Kosova.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je u petak da ima još puno neslaganja između Srbije i Kosova, ali normalizaciju gospodarskih odnosa smatra "velikim korakom naprijed", prenosi agencija Reuters.

Kosovski premijer Avdulah Hoti rekao je da bi postignut sporazum sa Srbijom veliki korak naprijed koji bi "trebao voditi uzajamnom priznanju dviju zemalja".

Trump je, govoreći u Ovalnom uredu prije susreta s liderima Srbije i Kosova, također rekao da se Srbija obvezala preseliti svoje veleposlanstvo u Jeruzalem te da su Kosovo i Izrael pristali uspostaviti diplomatske odnose. 

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je u petak navečer objavio da će Srbija preseljenjem svog veleposlanstva u Jeruzalem postati "prva europska zemlja" koja će poći za primjerom Sjedinjenih Država.

Trumpov izaslanik za dijalog između dvaju država Richard Grenell ranije je danas najavio da se sporazum ponajviše koncentrira na takva ekonomska pitanja poput kreiranja poslova u regiji i omogućavanje širenja zapadnih kompanija u te dvije države.

Vučić je ranije odbio potpisati sporazum koji je od njega tražio da prizna Prištinu.

Idi na 24sata

Komentari 220

  • FRANO22 06.09.2020.

    ***Admin*** Postovani, molimo vas iskljucite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp, Admin

  • ALEXIS81 06.09.2020.

    Šta je potpisano ? Prvo izgradnja puteva i pruga ka Nišu i Draču . Drugo da belokapići ponovo grickaji Smoki i Jafu ...Treće da ne diraju srpske crkve i manastire i da poštuju sudske presude u vezi njih . Četvrtorto da američka agencija za razvoj otvori kancelariju u Beogradu sa budžetom od 13 milijardi dolara , kojima će se razvijati mikro , mala i srednja preduzeća . Peto mini šengen zona . Šesto zabrana 5G opreme koja je nepouzdana , verske slobode , avionski pregled da usaglase , borba protiv ilegalnih aktivnosti , priznanje diploma i uverenja , pronalaženje nestalih , tra la la , a sve zbog Trampovih izbora . Srbija i Kosovo i Metohija nisu ništa potpisali , već Srbija i SAD bilateralno i Kosovo i SAD bilateralno . Prizanja Kosova od strane Srbije neće nikada biti .

  • FRANO22 05.09.2020.

    ***Admin*** Postovani, molimo vas iskljucite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare