To je to što me zanima!

Srbija mu mora nadoknaditi auto koji mu je oduzela JNA

Ivici Bačiću su 1991. godine pripadnici JNA zbog sumnje da je dezerter i špijun oduzeli automobil, radiostanicu, putovnicu kasetofon s dvije kasete i kožnatu torbu
Vidi originalni članak

Apelacijski sud u Beogradu je donio pravomoćnu presudu u korist Ivice Bačića iz Splita, koje su 3. listopada 1991. godine uhitili pripadnici tadašnje JNA. 

Bačić je završio u kninskom zatvoru kao pripadnik ZNG-a zbog sumnje da je dezerter i špijun. Bačiću su tada oduzeli automobil, radiostanicu, putovnicu kasetofon s dvije kasete i kožnatu torbu s osobnim stvarima. Slobodna Dalmacija javlja kako prema presudi Apelacijskog suda Bačiću moraju vratiti i automobil i sve što su mu oduzeli.

Bačić je inače pravni postupak pokrenuo još 1994. godine podneskom uredu Vlade RH u Beogradu, a proces je započeo nagodbom 2002. godine. Deset godina od tada Bačić je dobio na sudu. 

- Kad mi je oduzet auto, zarekao sam se da ću istjerati pravdu i, evo, uspio sam. Veliku pomoć imao sam od veleposlanika RH u Beogradu, koji je osigurao da na svakom ročištu bude prisutna savjetnica iz Veleposlanstva - rekao je Bačić. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • user_138361 20.09.2012.

    Sramota je da se takve stvari rješavaju u 2012. a to se dogodilo u 1991. Žalosno je kada znam da jee takvih slučajeva bilo na tisuće, ali ako pogledate troškove prijave kada bi to sami pokrenuli pa koštalo bi te 10 auta... Sramota je da država RH uopće ne radi na tome da se otuđena imovina vrati vlasnicima. Doduše čak i vrhovni četnici slobodno šeću Vukovarom.... Ali umjesto toga naše komuniste nije briga za Hrvate, glavno da stanovnici Srpske nacionalnosti imaju..... Ne isplati se komentirati....

  • nefer 20.09.2012.

    sad će mu vratiti stojadina iz 1991, da ga vozi pravo u otpad...

  • Šarlota 20.09.2012.

    Kako god bilo, Škabrnjani, jeste li pročitali ovaj članak?? Znam da vas ima koji su u masakru vašega mjesta imali automobile stare svega nekoliko dana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare