To je to što me zanima!

Srbi reagirali na protjerivanje svog diplomata iz Hrvatske: 'Radman iznosi netočne tvrdnje'

Srbija je protjerala prvog tajnika, a Hrvatska je uzvratila protjerivanjem savjetnika
Vidi originalni članak

Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova u utorak je nazvalo "netočnim" tvrdnje hrvatskih vlasti da je protjerivanje srbijanskog diplomata recipročna mjera za protjerivanje hrvatskog diplomatskog predstavnika iz Beograda te je od hrvatske strane zatražilo dokaze na kojima temelji svoju odluku.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u Zagrebu je u utorak protjerivanjem Petra Novakovića, savjetnika u srbijanskom veleposlanstvu u Hrvatskoj, odgovorilo na jučerašnje protjerivanje iz Srbije prvog tajnika hrvatskog veleposlanstva u Beogradu Hrvoja Šnjadera.

DIPLOMATA PROGLASILI NON GRATOM Hrvatski veleposlanik u Srbiji za 24sata: 'Čak i kada bih znao što je napravio, ne bih smio otkriti'

Srbija je protjerala prvog tajnika, a Hrvatska je uzvratila protjerivanjem savjetnika. Na pitanje novinara je li Hrvatska snažnije uzvratila Srbiji jer je protjerala diplomata na višoj funkciji, Grlić Radman je u utorak novinarima rekao da je "to stvar odabira".

Srbijansko ministarstvo je kasnije ocijenilo da su "netočne tvrdnje" Grlića Radmana i MVEP-a da je riječ "o recipročnim mjerama".

U priopćenju navodi kako Novaković svojim djelovanjem u Hrvatskoj "nijednog trenutka nije prekršio odredbe Bečke konvencije, niti je u Zagreb upućen da obavlja političke, već konzularne poslove".

PIŠE: ILAN MOR Bivši izraelski veleposlanik o ideologiji Hamasa: Zašto nas, za ime boga, tako jako mrze?!

"Zahtijevamo od hrvatske strane da nam dostavi dokaze i upozna javnost na koji način je on mogao u roku od dva mjeseca od stupanja na dužnost prekršiti odredbe Bečke konvencije", navodi ministarstvo.

Nasuprot tome, u slučaju hrvatskog diplomata Šnajdera riječ o "dokaznim radnjama koje predstavljaju grubo kršenje Bečke konvencije, o čemu je hrvatska strana obavještena", stoji u priopćenju. 

Beogradski mediji Šnajdera su proglasili špijunom, odnosno da je vrbovao za rad za hrvatsku službu. 

Idi na 24sata

Komentari 85

  • 25.11.2023.

    Migranti prelaze granicu kako hoće i mogu snimati vojne objekte. Srbija i Hrvatska špijuniraju visoku tehnologiju, oranje njive sa plugom. Dvije najzaostalije vlade na Balkanu. Diplomati si trebaju špijunirati žene da ih ne varaju.

  • BROKRO 22.11.2023.

    ljudi sta vam je izbori se blize oni tocno znaju kako mogu zednog prevesti preko vode to je sve mucka politika od strane srbije i hrvatske znaju tocno kako se narod pali i na koje teme otvorite oci i nedaj te se vise lagati!!

  • LjiljanaMilovanovic 22.11.2023.

    Bravo tako se to radi iako ste lazljivci i jedni i drugi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare