To je to što me zanima!

Srbija: Radnik lakše ozlijeđen u eksploziji u tvornici oružja

Direktor tvornice Milan Blagojević kazao je kako je eksplodirala preša za proizvodnju raketnih goriva. Najavio je i da će proizvodnja u tvornici biti nastavljena već u utorak
Vidi originalni članak

U tvornici oružja Milan Blagojević u Lučanima, u Srbiji, jutros je oko 8.45 sati došlo do eksplozije. U trenutku eksplozije i pogonu je bilo osam radnika. 

Kako srbijanski mediji navode jedna se radnica požalila da uslijed detonacije ima problema sa sluhom te je upućena na dalje pregled u bolnicu dok je drugi radnik zadobio ogrebotine od krhotina stakla.

Prema riječima direktora tvrtke Radoša Milovanovića eksplozija se dogodila na preši za proizvodnju raketnih goriva. Najavio je i da će proizvodnja u tvornici biti nastavljena već sutra na drugoj proizvodnoj liniji, ali i da će biti potrebno neko vrijeme da oštećena mašina bude popravljena. Pojasnio je i da se radi o najopasnijem procesu proizvodnje kojim se radi sigurnosti upravlja s udaljenosti.

U međuvremenu policija provodi očevid kako bi utvrdila uzroke eksplozije.

Ovo je inače u svega nekoliko dana drugi incident u Srbiji vezan za tamošnju vojsku. Prošloga tjedna, tijekom vojne vježbe, došlo je do eksplozije na poligonu Pasuljanske livade kada su dva vojna kadeta smrtno stradali.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kristijan12345 26.06.2012.

    ma da je barem otišla cijela tvornica,kada se umjesto prikolica prebacili na oružije.....

  • SeoskiMudrac 25.06.2012.

    Sva sreća da je sve prošlo bez smrtnog ishoda...

  • sund 25.06.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare