To je to što me zanima!

Srbija: Susjedov pitbul napao djevojčicu (3), odgrizao joj uho

Curica se s bakom vraćala iz vrtića. Susjedov pas je otvorio vrata dvorišta i skočio na dijete. Pitbula će vjerojatno uspavati, a curici su uspjeli rekonstruirati uho
Vidi originalni članak

U beogradskoj četvrti Karaburma pitbul Goldi napao je u utorak oko 15 sati trogodišnju djevojčicu te joj odgrizao uho. Ona se s bakom vraćala iz vrtića kad je pas skočio na dvorišna vrata koja nisu bila dobro zatvorena, oborio djevojčicu na cestu i ugrizao je za glavu. Teško ozlijeđenu djevojčicu prevezli su na Kliniku za bolesti uha, nosa i grla gdje su joj rekonstruirali uho.

Podivljalog psa s curice su skinuli prolaznici koji su priskočili u pomoć začuvši njene i bakine vriskove. Djed nesretne djevojčice ispričao je za Press da je napad susjedovog psa bio kratak, ali  je izgledao kao iz horor filmova.

- Dijete ga ničim nije izazvalo. Držala je baku jednom rukom, a u drugoj je nosila kutiju s kolačima. Osjećam se užasno. Moja unuka je sad dobro, no više nikad neće moći skupiti kosu u rep, kaže djed i dodaje da je vlasnik psa trenirao da napada. 

- Taj pas je napravio već 4-5 incidenata. Star je sedam mjeseci, ali je režao na prolaznike i druge pse. Bilo je pitanje vremena kad će nekoga napasti. Mi imamo šarplaninca, Lara je odrasla uz njega i ne boji se životinja, ali ovakvi psi su opasni i treba ih zabraniti. Poslije napada su ga odveli u kafileriju i nadam se da će ga tamo uspavati - kaže djed. 

Policija je vlasnika psa Đorđa Milovanovića privela na razgovor te je o napadu obaviješteno tužiteljstvo. Blic javlja da su odlučili podnijeti kaznenu prijavu protiv njega. Navodno je poslije napada rekao da pas nije agresivan te da je prošao policijsku dresuru.

- Ne znam što ga je izazvalo i zašto je napao dijete. Vrata su nepažnjom ostala otvorena i eto što se dogodilo. Najvažnije mi je da dijete bude dobro, rekao je Milovanović. Psa će najvjerojatnije uspavati.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Kocho 14.10.2011.

    Pored pravnih nelogičnosti, kao hrišćanin imao sam prilike da vidim da se pas u Bibliji pominje isključivo u negativnom kontekstu: "2:22 Jer im se dogodi istinita pripovest: PAS se povraća na svoju bljuvotinu, i: svinja okupavši se, u kaljužu". "3:2 Čuvajte se od pasa, čuvajte se od zlih poslenika, čuvajte se od sečenja." "22:15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž." "7:27 A Isus reče joj: Stani da se najpre deca nahrane; jer nije pravo uzeti hleb od dece i baciti psima." "7:6 Ne dajte svetinje psima; niti mećite bisera svog pred svinje, da ga ne pogaze nogama svojim, i vrativši se ne rastrgnu vas." "56:11 I psi su proždrljivi, koji ne znaju za sitost; i pastiri su koji ne znaju za razum, svaki se okreće svojim putem, svaki za svojom korišću sa svog kraja." "59:6 Nek se vrate uveče, laju kao psi i idu oko grada." "22:16 Opkoliše me psi mnogi; četa zlikovaca ide oko mene, probodoše ruke moje i noge moje." i dr.

  • ruza 14.10.2011.

    imam prijateljicu koja ima takvog psa ko macka je samo se mazi i igra. nisu krivi psi.nikada nikada nikada.

  • bbbk 14.10.2011.

    ma o čemu vi pričate?! "pas je odraz vlasnika,..kriv je vlasnik" i ostala sra... Pas je pas sa svim svojim vrlinama i manama. Tko je to od vas ušao u psihu psa. U jednom trenutku može biti janje, a u drugom krvoločna zvjer. Pa slično je i kod ljudi. koliko ste se puta upitali "kako se to desilo, pa bio je miran i povučen, dobar susjed, a ono pobio pet nevinih ljudi. Da zaključim: 1.vlasnici pasa moraju se ponašati odgovorno i o psima se brinuti na način kao da će svakog časa nekog napasti. (brnjica, ne puštati pse slobodno među ljude pogotovo djecu i sl.) 2. gradska i ina vlast treba omogućiti prostore za vlasnike pasa ( šetališta za pse, plaže za pse,...) netko je spomenuo i poreze na držanje pasa, pa zašto ne?

Komentiraj...
Vidi sve komentare