To je to što me zanima!

"Srbiju nismo blokirali, samo smo postavili svoje kriterije"

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rekla je da ne vidi problem u uvjetima koje Hrvatska postavlja Srbiji za otvaranje poglavlja o pravosuđu u pregovorima s EU...
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rekla je da ne vidi problem u uvjetima koje Hrvatska postavlja Srbiji za otvaranje poglavlja o pravosuđu u pregovorima s EU.

- Apsolutno ništa ne tažimo što nije u sklopu pregovora Srbije s Europskom unijom. Prestanimo to zvati blokadom ili ultimatumom, to su jedino kriteriji koje Srbija treba ispuniti - kaže Grabar Kitarović.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sudeći po prošlotjednim pisanjima tamošnjih medija, Srbija smatra da će Bruxelles izvršiti pritisak na Hrvatsku jer je jedina članica koja nije dopustila otvaranje poglavlja zbog suradnje s Haagom, nepoštivanja prava manjina i neukidanja zakona o općoj jurisdikciji.

Srbijanska ministrica za europske integracije Jadranka Joksimović rekla je:
 
- Samim tim što je 27 država dalo suglasnost za otvaranje poglavlja znači da je Srbija odradila svoj dio posla. A sada, hoće li institucije Europske unije naći zajednički jezik s Hrvatskom - to je pitanje za Europsku uniju.

Idi na 24sata

Komentari 286

  • tižu 11.04.2016.

    Ukoliko popustite pritiscima i odustanete svi ćemo na ulice i ojte doma, odmah!

  • jozabroz 11.04.2016.

    ma cekaj,zeno bozja,, kome se ti opravdavas?? pa valjda je njima jasno da im pusicka i drustvo vise nemoze sve odobravat,znaju se pravila i gotovo,,ma uostalom, glup je onaj koji misli da srbiju zanima europa,,bar njihov vrh,,pa znaju da ukoliko udu u eu gube podrsku putina a to znaci da ce se i neka lova trebat hitno vracat,,a oni to nisu u stanju..

  • Samo pošteno 11.04.2016.

    Kriteriji se moraju postivati i problema biti nece!

Komentiraj...
Vidi sve komentare