To je to što me zanima!

Srednjoškolci donijeli lijes pred Vladu: Ubili ste nam budućnost

Ovakvo ponašanje prema okolišu ubilo nam je budućnost. Zato smo smo napravili kratku akciju u gradu gdje smo izradili lijes i napravili sprovod za nju, kaže učenica Laura Skala (17), organizatorica prosvjeda
Vidi originalni članak

S odra ispred kipa bana Jelačića jučer je krenula mala pogrebna povorka. Desetak učenika crni lijes nosilo je Ilicom, a sprovod je završio ispred zgrade Vlade.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naravno, nije bila riječ o pravom sprovodu nego o akciji kojom su srednjoškolci pozvali građane da 10. svibnja izađu na prosvjed za okoliš.

PROSVJED ZA KLIMU Laura (17): Zašto bismo išli u školu kad nemamo budućnosti?

- Htjeli smo poručiti da nam je budućnost mrtva. Zato smo  smo napravili kratku akciju u gradu gdje smo izradili lijes i napravili sprovod za našu budućnost. Nosili smo ga preko Trga kroz Ilicu i Mesničku pa gore do Markovog trga.  - kaže učenica Laura Skala (17), organizatorica prosvjeda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na pitanje zašto ih nije bilo više od desetak, Skala nam je objasnila kako nisu pozivali druge učenike, već su se samo oni koji organiziraju prosvjed okupili da ga ispromoviraju.

Zaustavili su se isped prigodnog grafita 'Climate holokaust', a kažu da ga nisu sami nacrtali.

Na Markovom su trgu održali imitaciju pogreba, a nitko iz Vlade nije izašao vidjeti što rade.

- Nismo im ni slali nikakav dopis - objašnjava Laura.

Performans nisu prijavili, pa im je došla policija, no nije ih otjerala. 

- Pitali su nas što radimo, rekli smo im da najavljujemo prosvjed pa su nas pustili - prepričava učenica.

Kako bi podigli svijest građana o zaštiti okoliša te ih pozvali na prosvjed, najavila je, slične će akcije imati i narednih dana.

- Htjeli bismo pozvati djecu, mlade, roditelje, bake, djedove, studente i sve ostale koji zele doći.  Imamo mnogo ideja, nadamo se da će ljudi, uz pomoć njih, shvatiti da su nam ovakvim ponašanjem prema okolišu ubili budućnost  zaključila je Skala. 

SUDJELUJTE U ANKETI:

Idi na 24sata

Komentari 91

  • 25.04.2019.

    Ako se bore za svoju budućnost nebi ju trebali sabotirati podržavanjem mesne i mliječne industrije koje su proizvele najviše štete i zagađenja a nepotrebno.

  • 25.04.2019.

    Ako se bore za svoju budućnost, nebi je trebali i sami sabotirati podržavanjem mesne i mliječne industrije koja je odgovorna za večinu uništenja i zagađenja.

  • tutek 25.04.2019.

    Ovo nam je naša borba dala... da imamo hdz kao najvećeg državnog neprijatelja... pa kad ovce i dalje bleje hdzeeee, hdzeeee, nema pomoći...

Komentiraj...
Vidi sve komentare