Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
91 komentara

Srednjoškolci donijeli lijes pred Vladu: Ubili ste nam budućnost

Ovakvo ponašanje prema okolišu ubilo nam je budućnost. Zato smo smo napravili kratku akciju u gradu gdje smo izradili lijes i napravili sprovod za nju, kaže učenica Laura Skala (17), organizatorica prosvjeda

Foto: čitatelj 24sata
91 komentara

S odra ispred kipa bana Jelačića jučer je krenula mala pogrebna povorka. Desetak učenika crni lijes nosilo je Ilicom, a sprovod je završio ispred zgrade Vlade.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naravno, nije bila riječ o pravom sprovodu nego o akciji kojom su srednjoškolci pozvali građane da 10. svibnja izađu na prosvjed za okoliš.

PROSVJED ZA KLIMU Laura (17): Zašto bismo išli u školu kad nemamo budućnosti?

- Htjeli smo poručiti da nam je budućnost mrtva. Zato smo  smo napravili kratku akciju u gradu gdje smo izradili lijes i napravili sprovod za našu budućnost. Nosili smo ga preko Trga kroz Ilicu i Mesničku pa gore do Markovog trga.  - kaže učenica Laura Skala (17), organizatorica prosvjeda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zašto Zagrepčanka Laura organizira prosvjed za klimu, tko je Greta Thunberg i zašto tisuće srednjoškolaca već mjesecima diljem Europe izlaze na ulice, čitajte u sutrašnjem tiskanom izdanju 24sata

Zašto Zagrepčanka Laura organizira prosvjed za klimu, tko je Greta Thunberg i zašto tisuće srednjoškolaca već mjesecima diljem Europe izlaze na ulice, čitajte u sutrašnjem tiskanom izdanju 24sata, a u petak u 12.30 dođite na Europski trg u Zagrebu i podržite borbu mladih za planetu Zemlju!

Objavljuje Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska u Ponedjeljak, 11. ožujka 2019.

Na pitanje zašto ih nije bilo više od desetak, Skala nam je objasnila kako nisu pozivali druge učenike, već su se samo oni koji organiziraju prosvjed okupili da ga ispromoviraju.

Foto: čitatelj 24sata

Zaustavili su se isped prigodnog grafita 'Climate holokaust', a kažu da ga nisu sami nacrtali.

Foto: čitatelj 24sata

Na Markovom su trgu održali imitaciju pogreba, a nitko iz Vlade nije izašao vidjeti što rade.

- Nismo im ni slali nikakav dopis - objašnjava Laura.

Performans nisu prijavili, pa im je došla policija, no nije ih otjerala. 

- Pitali su nas što radimo, rekli smo im da najavljujemo prosvjed pa su nas pustili - prepričava učenica.

Foto: čitatelj 24sata

Kako bi podigli svijest građana o zaštiti okoliša te ih pozvali na prosvjed, najavila je, slične će akcije imati i narednih dana.

- Htjeli bismo pozvati djecu, mlade, roditelje, bake, djedove, studente i sve ostale koji zele doći.  Imamo mnogo ideja, nadamo se da će ljudi, uz pomoć njih, shvatiti da su nam ovakvim ponašanjem prema okolišu ubili budućnost  zaključila je Skala. 

SUDJELUJTE U ANKETI:

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message