To je to što me zanima!

Sretan kraj potrage: Pronašli oca i sina iz Njemačke koji su jučer nestali na moru kod Krka

O subote navečer trajala je potraga za ocem i maloljetnim sinom iz Njemačke koji su se uputili iz Klenovice na rekreativno veslanje na dasci
Vidi originalni članak

Potraga za dvojicom Nijemaca koji su jučer nestali u krčkom akvatoriju sretno je okončana. Otac i sin koji su se unatoč buri iz Klenovice uputili na rekreativno veslanje na dasci, takozvanom supu, pronađeni su na Krku. Tu informaciju potvrdio je lučki kapetan Darko Glažar za HRT.

Obalna straža angažirala je u nedjelju jedan avion Pilatus PC-9 temeljem zahtjeva MRCC Rijeka za potrebe traganja i spašavanja dva njemačka državljanina na području akvatorija otoka Krka, za kojima se traga od subote navečer.

NOVA AKCIJA NA MORU Oca i sina iz Njemačke kod Krka traži i avion, našli SUP i veslo

Podsjetimo, kako su izvijestili iz Ministarstva mora, sinoć su oko 20.40 sati dobili poziv iznajmljivača rekreativnih plovila iz Klenovice, koji je javio o kašnjenju u povratku oca i maloljetnog sina koji su oko 17 sati isplovili na SUP-u u  smjeru Krka na Kupanje. Majka djeteta i supruga nestalog Nijemca javila je o nestanku dvojca koji je isplovio unatoč činjenici da je tijekom cijeloga dana u Velebitskom kanalu puhala bura.

NISU IMALI MOBITELE Dvojica bili u kajaku, uhvatilo ih nevrijeme, sklonili se pa ih našli žive i zdrave u uvali na Krku...

Odmah nakon dojave obavijest o nestanku proslijeđena je Lučkoj kapetaniji Rijeka i mjesno nadležnoj Lučkoj ispostavi Novi Vinodolski, a u traganje su angažirane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka te Obalne straže RH.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • Cipelcug 11.07.2022.

    Drago mi je da su pronađeni živi i zdravi. Ubuduće potrage treba naplaćivati.

  • darko122 10.07.2022.

    Hvala bogu da su živi, ja da sam ih našao bio bih presretan, ali bi im uši zavezao na vrh glave čisto za dugo sjećanje za u buduće.

  • Zagy91 10.07.2022.

    Super vijest! No zašto svi gradjani od svoje place moraju platiti ovakve usluge za glupost?! Kad će se to kao i na zapadu početi naplaćivati????

Komentiraj...
Vidi sve komentare