To je to što me zanima!

Srne pojele cvjetove 4.000 gladiola iza kuće vlasnice

Pojele su vrhove oko 4.000 cvjetova na polju iza kuće vlasnice (36) u Dautanu na području općine Nova Rača. Šteta je 10-tak tisuća kuna
Vidi originalni članak

Nestašne srne u razdoblju od 24. kolovoza do kraja mjeseca popasle su polje gladiola, priopćila je bjelovarska policija. Pojele su vrhove oko 4.000 cvjetova na polju iza kuće vlasnice (36) u Dautanu na području općine Nova Rača. Šteta je 10-tak tisuća kuna.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • vanbračna kći 01.09.2010.

    Pa kaj te srne ne znaju da se gladiole ne smiju papati...:-))

  • zoki67 01.09.2010.

    Pa kako, kad prijatelji životinja uporno tvrde da ih lovci sustavno i nemilosrdno istrebljuju več godinama, a one lijepo popasu cviječe u vrtu. Štetu če namiriti osiguranje, jer svako lovište mora biti osigurano od šteta divljači i srne če i dalje živjeti u svojem staništu kao i do sada. Bilo bi lijepo da prijatelji životinja plate koju štetu, pa bi lovci možda koju srnu manje prodali i time bi indirektno zaštitili životinje. No taj film nečemo gledati, jer oni znaju samo jezikom lamatati,a djela su im ravna nuli.

  • laptopxp 01.09.2010.

    Ne vjerujem da će uspjeti dobiti odštetu. Meni su srne godinama radile velike štete u vinogradu i voćnjaku. Svako proljeće su pojele mladice. Lovačko društvo je ignoriralo moje zahtjeve za odštetu, nego su mi ponudili nekakvo sredstvo za prskanje (smrdi po ribljem ulju). Agronom mi je rekao da time ne smijem prskati direktno voćke i lozu. nego samo okolo, a u tom slučaju sredstvo je beskorisno. I tako sam ja de se zaštitim od srna oko voćnjaka i vinogrda o svom trošku morao podići ogradu. A da sam koju na svom zemljištu upucao, ja bi lovačkom društvu morao isplatiti ogromnuodštetu, a protiv mene bi pokrenuli i kazneni postupak i vrlo vjerojatno bi završio u zatvoru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare