To je to što me zanima!

Srpske igrice oko Plenkovića: Istrage kojih ima pa ipak nema

Neprekidna perpetuiranja priče o istragama i, slijedom toga, optužnicama za skupinu hrvatskih generale i ministra Krstičevića ozbiljno ugrožavaju poziciju premijera
Vidi originalni članak

Neprekidna perpetuiranja priče o istragama i, slijedom toga, optužnicama za skupinu hrvatskih generale i sadašnjeg Plenkovićeva ministra obrane Damira Krstičevića ozbiljno ugrožavaju poziciju premijera i Vlade Republike Hrvatske.
Uz to, postavlja se jako važno pitanje kome odgovara nestabilnost kabineta tek izabranog HDZ-ova premijera.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Milorada Dodika, primjerice, to spašava od odgovornosti za referendum. Bakiru Izetbegoviću, lideru muslimana u BiH, olakšava obračun sa službenim Zagrebom u pokušajima popravljanja dramatično lošeg statusa Hrvata u BiH. Draganu Čoviću, šefu bosanske ekstenzije HDZ-a, osigurava stanovito jačanje savezništva s Miloradom Dodikom i Republikom Srpskom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nadalje, i Rusiji to izrazito odgovara jer slabi poziciju američkog čovjeka na zapadnom Balkanu - Andreja Plenkovića. Naftno-politički ruski lobi pokrenuo je, u suradnji s hrvatskom desnicom, i neke nove portale preko kojih namjeravaju političko-propagandno djelovati na dulje staze.

Nakon izbora nepredvidiva Donalda Trumpa - koji, čini se, kani voditi politiku “detanta” s Putinom i Rusijom - ruski prodor na Balkan, naročito ako se realizira plinovod kroz Tursku, bit će nezadrživ - ovo će područje, kao u vrijeme prije Berlinskog kongresa, postati teritorij na kojemu se nadmeće ruska, otomanska i njemačka imperija - bez uloge Sjedinjenih Američkih Država ta se verzija regionalne budućnosti ne doima nimalo ružičastom. Pogotovo za strateške i nacionalne interese Republike Hrvatske.

Sasvim je izvjesno da bi najveći gubitnik ove rašomonijade, što nije teško zaključiti, bio novi hrvatski premijer. Plenkoviću bi, paradoksalno, bolje odgovarala situacija u kojoj se u mogućim optužnicama zbog djelovanja Hrvatske vojske i BiH koristi pojam zapovjedne odgovornosti jer bi odgovor mogao bazirati na tvrdnji da je riječ o politici. No ovo nije takav slučaj. Stisnut je u stupicu, a prijete mu i veće pogibelji - on je upao u “kašetu brokava”.

No treba se zapitati što bi se dogodilo da je danas premijer Zoran Milanović (koji je sve ove događaje najavio na famoznom sastanku s Klemmom, koji ga je, očito, stajao izborne pobjede). On bi sad, gotovo sigurno, imao veliki šator, prosvjede i rušenje liberalne, lijeve vlade na ulici. Ovako, cijela se igra oko istraga, optužnica i generala HV-a i HVO-a vodi zakulisno...     

Idi na 24sata

Komentari 161

  • blondie8 13.11.2016.

    poruka srbijanskoj politici...imate svoju državu, brinite se on njoj, dok nas ostavite na miru, jer ste za nas daleka prošlost...umjesto tuđeg, pometite svoj prag...

  • ljubica ljubičica_1 13.11.2016.

    Ovde samo Srbi pomažu Plekoviću .Da se narod bavi sa glupošću a ne sa reformama.Ako se usvoje ove reforme sirotinje biće još više.Kontejnera neće biti dovoljno za sve .

  • Miške 13.11.2016.

    Srbi su velemajstori u laganju i manipuliranju. Ne smije reći čija krv jer me odmah izbrišu. Možda bi im jedino mogli parirati Rvati iz BiH.

Komentiraj...
Vidi sve komentare