To je to što me zanima!

Srpski biznismen pobjegao iz Splita po savjetu odvjetnika

Andrija Drašković, srpski biznismen pobjegao je iz Splita kako ne bi bio izručen Belgiji koja ga traži zbog sumnje za ubojstvo albanskog emigranta Envera Hadrija
Vidi originalni članak

Veljko Delibašić, dugogodišnji branitelj biznismena Andrije Draškovića priopćio je da je njegov klijent pobjegao iz Splita kako ne bi bio izručen Belgiji koja ga traži zbog sumnje da je sudjelovao u  ubojstvu Albanca Envera Hadrija 1990. godine, piše Blic.

Delibašić je potvrdio da se srpski biznismen trenutno nalazi u Srbiji te je apelirao na domaće organe da zaštite njegova osnovna ljudska prava jer su ona povrijeđena medijskom hajkom koju je digla obitelj pokojnog Hadrija. Kazao je da je Drašković "apsolutno nevin čovjek" te da njegovo izručenje izričito zabranjuje Ustav Srbije.

Također je kazao da protiv njegovog klijenta nije podignuta optužnica za Hadrijevo ubojstvo, i da je potjernica raspisana, jer, navodno, državni organi Belgije ne znaju gdje je i ne mogu da stupe s njim u kontakt.

- To nije istina, jer su upravo predstavnici belgijskog pravosuđa, odnosno istražni organi saslušali Andriju Draškovića 2007. u Italiji. Odmah po povratku iz Italije u Beograd, 2007, Andrija Drašković i njegovi odvjetnici obavijestili su sud u Belgiji, da on živi u Beogradu i naveli točnu adresu na koju mogu da mu dostave pozive, kao i adresu njegovih odvjetnika preko kojih mogu u svako doba da stupe u kontakt s njim - naveo je Delibašić.

On je dodao da je na svim ročištima koja su se održala u Belgiji bio prisutan i aktivno sudjelovao netko iz odvjetničkog tima Draškovića.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • iPhone_1 30.07.2015.

    "nevin čovjek", paaaa ako je nevin zašto bježi onda?! nevin si dok se ne dokaze suprotno s toga....nevin My ass!

  • Usora1 29.07.2015.

    ..bem ti pravosudje, domacim malverzantima 4 do 15 mil. kn, a ovom "bratu srbinu", koji je usput i "biznismen", optuzenom za ubistvo 700 tisuca kaucije.

  • user_130878 29.07.2015.

    i ovaj delibasic je srbin izgleda

Komentiraj...
Vidi sve komentare