To je to što me zanima!

Srpski mediji: 17. 2. - Dan kad nam je oteto Kosovo

KOSOVSKI MEDIJI: Početak međunarodnog priznanja nove europske države očekujemo već u petak. Ovo je kruna pobjede volje jednog naroda
Vidi originalni članak

Većina srpskih medija proglašenje nezavisnosti Kosova nazvala je 'Danom kad je oteto Kosovo'.
- Separatističko rukovodstvo Kosova jednostrano je proglasilo nezavisnost južne srpske pokrajine - piše Press i dodaje da su se, iako se Albanci u svojoj deklaraciji zaklinju u ljudska prava i obećavaju sigurnost Srbima, na ulicama Prištine u nedjelju izvikivale divljačke parole poput 'Ubij, ubij, ubij Srbina'.
Također, usprkos tome što je usvojena i nova plavo-žuta zastava Kosova, na ulicama gradova vijore se crvene albanske zastave s crnim dvoglavim orlom. Mnogi mediji pišu kako je Amerika ponizila Europu i nametnula svoju samovolju te pojačavaju napetosti raznim glasinama kako će albanski ekstremisti napasti srpska naselja.
Kosovski tisak je također gotovo u potpunosti posvećen povijesnom proglašenju neovisnosti zemlje, ističući kako država sada čeka sljedeći korak na tom putu - međunarodno priznanje. Dnevnik "Koha Ditore" navodi da se početak prizanja očekuje već u ponedjeljak. Također se očekuje da će prve države u tome biti SAD, Francuska, Njemačka, Italija, Velika Britanija, a slijedit će ih mnoge druge zemlje. Dnevnik "Zeri" ističe, suprotno onome što govore Moskva i Beograd, da deklaracija neovisnosti Kosova tu zemlju opisuje kao "poseban slučaj" koji ne predstavlja presedan u svijetu. "Zeri", kao i svi prištinski dnevnici, ocjenjuje kako je nova država imala dobar početak proslavivši civilizirano i dostojanstveno proglašenje neovisnosti te da je sve to kruna pobjede volje jednog naroda. Svi elektronički mediji na Kosovu, posebice tri nacionalne televizije u Prištini izravno su 24 sata prenosile sve što se u nedjelju zbivalo u vezi proglašenja neovisnosti Kosova.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sanni_37 18.02.2008.

    Otkud ti to da je Srbija slaba?!Moze vas sravniti sa zemljom,a tako bi i bilo da se Amerika nije umesala!

  • FAQ 18.02.2008.

    nek se zarate...gdje je pocelo, tu ce se i zavrsiti.....

  • gocxxx 18.02.2008.

    Neka malo i njih netko j e b e, zaslužili su to nakon svih sranja koja su zakuhali na ovim prostorima. Moje je mišljenje da od sukoba neče biti ništa, Srbija je preslaba da se sa bilo kim kači, a Kosovo slavi i imaju pametnijih poslova od rata sa nekim tamo srbima, nisu srbi više nikome bitni da se netko z a jebava s njima, dobro su im napisali fuck yu!!! U jenom postu na YouTube-u prije nekih 5-6 mjeseci, objavio sam jedan video o hrv i o srpskoj agresiji na hrv, nakon što se neki glupi balavac koji se poziva na neko kvazičetništvo osilio \"pametni\" komentirati video napisao sam mu: \"pitanje je dana kada čete izgubiti Kosovo, isto tako pitanje je dana kada čete izgubiti i vojvodinu, e slobo, slobo, dobra ti je ta velika srbija, na kraju čete biti manji od slovenije!!!\" Čestitke svim ljudima sa Kosova i onima koji se ako osjećaju, znamo o kakvoj se sreći radi i podržavamo Vas. A priče o tome da je to Američka igra i da je Europa osramoćena može napisati samo neki ludi srbin!

Komentiraj...
Vidi sve komentare