Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Srpski mediji: 17. 2. - Dan kad nam je oteto Kosovo

KOSOVSKI MEDIJI: Početak međunarodnog priznanja nove europske države očekujemo već u petak. Ovo je kruna pobjede volje jednog naroda

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
3 komentara

Većina srpskih medija proglašenje nezavisnosti Kosova nazvala je 'Danom kad je oteto Kosovo'.
- Separatističko rukovodstvo Kosova jednostrano je proglasilo nezavisnost južne srpske pokrajine - piše Press i dodaje da su se, iako se Albanci u svojoj deklaraciji zaklinju u ljudska prava i obećavaju sigurnost Srbima, na ulicama Prištine u nedjelju izvikivale divljačke parole poput 'Ubij, ubij, ubij Srbina'.
Također, usprkos tome što je usvojena i nova plavo-žuta zastava Kosova, na ulicama gradova vijore se crvene albanske zastave s crnim dvoglavim orlom. Mnogi mediji pišu kako je Amerika ponizila Europu i nametnula svoju samovolju te pojačavaju napetosti raznim glasinama kako će albanski ekstremisti napasti srpska naselja.
Kosovski tisak je također gotovo u potpunosti posvećen povijesnom proglašenju neovisnosti zemlje, ističući kako država sada čeka sljedeći korak na tom putu - međunarodno priznanje. Dnevnik "Koha Ditore" navodi da se početak prizanja očekuje već u ponedjeljak. Također se očekuje da će prve države u tome biti SAD, Francuska, Njemačka, Italija, Velika Britanija, a slijedit će ih mnoge druge zemlje. Dnevnik "Zeri" ističe, suprotno onome što govore Moskva i Beograd, da deklaracija neovisnosti Kosova tu zemlju opisuje kao "poseban slučaj" koji ne predstavlja presedan u svijetu. "Zeri", kao i svi prištinski dnevnici, ocjenjuje kako je nova država imala dobar početak proslavivši civilizirano i dostojanstveno proglašenje neovisnosti te da je sve to kruna pobjede volje jednog naroda. Svi elektronički mediji na Kosovu, posebice tri nacionalne televizije u Prištini izravno su 24 sata prenosile sve što se u nedjelju zbivalo u vezi proglašenja neovisnosti Kosova.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message