To je to što me zanima!

Srpski mediji najavljuju rat na Kosovu za par dana

Velika napetost uskoro bi trebalo kulminirati u selu Brđani nadomak Kosovske Mitrovice, na liniji razdvajanja između srpskog i albanskog dijela
Vidi originalni članak

Predsjednik vlade Kosova Hashim Tachi mora prihvatiti Eulex (raspoređivanje europske pravosudne i policijske misije EU-a Kosovu) kako to predviđa plan sa šest točaka tajnika UN-a, usprkos protivljenju većine kosovskih Albanaca, što ozbiljno dovodi u opasnost opstanak njegove vlade, tvrdi izvor Kurira, inače visoki dužnosnik UN-a u Prištini. Kaže i kako je prištinska vlada 'nasjela' i na nagovor Amerikanaca definitivno odbila šest točaka glavnog tajnika UN-a. Čitava priča navodno je plasirana kako bi se spriječila podjela Kosova. Sada, međutim, Thaci mora prihvatiti Eulex koji će, bez obzira na protivljenje Albanaca, sasvim sigurno početi važiti od srijede, prenosi Kurir riječi izvora.
- Velika napetost uskoro bi trebalo kulminirati u selu Brđani nadomak Kosovske Mitrovice, na liniji razdvajanja između srpskog i albanskog dijela. Sukob u ovom selu trebao bi se prenijeti na sve srpske enklave u središnjem Kosovu, a potom bi međunarodne snage žestoko reagirale i uvele vojnu strahovladu u krajevima koji su naseljeni Srbima - tvrdi taj dužnosnik UN-a za Kurir. Thaci će tako novim valom nasilja spasiti vladu i sebe, ali će stvoriti krizu niskog intenziteta koja će dugo trajati. Thaci je godinama tajno s Beogradom pregovarao o podjeli Kosova, a zbog posljednjih događaja Albanci su sasvim mobilizirani protiv podjele, protiv šest točaka, protiv Eulexa, dodao je izvor.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kauboj91 26.11.2008.

    http://www.youtube.com/watch?v=wzJf6d_Rs0s - Stav Srbije je tu, koliko vidim Albanci se nesto bune... Vidjelo se iz rata na Balkanu 90-ih godina da se nije postiglo nista i da danas rezultat je samo mrznja medju narodima, zar netko misli da ce ovim ratom postici ikakve bolje rezultate? Neeee... Nemam nista pametno da kazem sto bi bilo idealno rjesenje, ali rat to sigurno nije.

  • 25sat 26.11.2008.

    to su njihove želje, a možda i naprave nekakav sličan scenarij, iako im je kasno za to. Ipak je Kosovo u boljim prilikama sa stajališta međunarodnih organizacija, negoli je Hrvatska bila 1991.g.

  • Brana17sf 26.11.2008.

    biti će oni na kraju manji i od slovenije :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare