To je to što me zanima!

Srušio je svjetski rekord u 101. godini i otišao u bar proslaviti

Italija: Talijan Giuseppe Ottaviani je u mirovinu otišao sa 70 godina. Tada se počeo baviti atletikom. Srušio je nekoliko rekorda u kategoriji za svoju dob
Vidi originalni članak

Talijan Giuseppe Ottaviani će u svibnju napuniti 101 godinu no on trči skače u dalj te je "vlasnik" nekoliko rekorda za svoju dob. Giuseppe je služio u talijanskim zračnim snagama u Drugom svjetskom ratu, a kasnije je radio kao krojač za muškarce. On i supruga  Alba Michelini imaju troje djece. 1980-ih se počeo baviti atletikom.

Prvo nacionalno prvenstvo je osvojio 1999. godine. Nakon što je napunio 95 godina postao je prvi atletičar s s 95 koji je preskočio dva metra u skoku i dalj i četiri metra u troskoku. Dnevno vozi 25 kilometara kako bi došao do dvorane u kojoj vježba. 

- Imam dva mota, za mene je sport život i znatiželja me tjera da živim - kaže Giuseppe koji predaje i na sveučilištu.  
Zadnji rekord postavio je u stotoj godini kada je u skoku u dalje uspio preskočiti metar i 16 te time postavio novi svjetski rekord.

Nakon što su ga novinari nazvali, dobili su njegovu ženu koja je rekla da je Giuseppe u kafiću i da slavi sa svojim prijateljima. Prošle je godine u samo jednom danu srušio pet svjetskih rekorda. 

- Otišao sam u mirovinu kada sam imao 70 godina i bilo mi je dosadno. Jednog dana sam vidio mlađe prijatelje kako vježbaju na stadionu. Sjetio sam se kako sam se i ja bavio sportom dok sam bio mlad. Odlučio sam opet pokušati - kaže  Giuseppe. Njegova kći Marzia je maratonka, piše Corriere della Sera.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • 05.03.2017.

    **** Admin **** Poštovani, molimo Vas isključite CAPS LOCK kao i ostali komentatori na portalu. Lp

  • 05.03.2017.

    Nije vazno koliko imas godina vec kako se osjecas

  • PioX 05.03.2017.

    Mnogi se rano predaju stihija vremena i opuste....Davno je rečeno nije važno koliko godina imaš već koliko života si u njima proživio ...Nema predaje dok junaČko srce kuca to je očito moto koji ovog djedicu drži ... trebao bi biti uzor i mnogo mlađima od njega!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare