To je to što me zanima!

Stabilnost Kukuriku koalicije u Saboru na klimavim nogama?

Vladajući za sada računaju na potporu 83 zastupnika, a tu su uz koalicijske partnere pribrojeni glasovi sedam manjinskih zastupnika. Bit će presudan svaki glas
Vidi originalni članak

Potpora Kukuriku koalicije u Saboru sve se više topi, jer je sve veći broj nezavisnih zastupnika. U trenutku kad Sabor potvrdi mandat nezavisnoj zastupnici Marini Lovrić Merzel, Kukuriku koalicija tehnički nema većinu. U Saboru će imati 75 ruku. Riječ je o zastupnicima SDP-a, HNS-a, IDS-a te nezavisnog Josipa Kregara koji je u Sabor izabran iz SDP-ove kvote. 

Vladajući za sada računaju na potporu 83 zastupnika, a tu su uz koalicijske partnere pribrojeni glasovi sedam manjinskih zastupnika, jer nakon što je zastupnik Bošnjaka otišao u novoosnovani Klub nezavisnih na njega više ne računaju sto posto. Uz manjince Kukuriku koalicija računa i glas nezavisnog zastupnika Damira Kajina, koji je istupio iz IDS-a, ali u pravilu prilikom glasovanja uvijek je na strani Vlade Zorana Milanovića. 

Za glasovanje bit će presudan svaki glas. Iako je porastao broj nezavisnih zastupnika, Dragicu Zgrebec (SDP) stabilnost koalicije za sada ne zabirinjava. Na početku mandata uključujući osam zastupnika manjina imali su 89 ruku. Iz SDP-a otišla je Mirela Holiy, izbačeni su Slavko Linić i Marina Lovrić Merzel. Iz HNS-a u Čačićeve Reformiste prešli su Natalija Matrinčević i Petar Baranović.


Idi na 24sata

Komentari 83

  • tenco 19.09.2014.

    ha,ha,ha,pomolimooo seee...

  • tenco 19.09.2014.

    ha,ha,ha.

  • komentatorv3 19.09.2014.

    stabilnost na klimavim nogama? nemusta vam konstrukcija

Komentiraj...
Vidi sve komentare