To je to što me zanima!

Stablo palo na autobus, pijavica harala Rijekom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U padu stabala na zagrebačkoj Sljemenskoj cesti oštećen je ZET-ov autobus. Ekipe su uklanjale drveće, grane i kamenje s poplavljene prometnice
Vidi originalni članak

Na području mjesta Lisac, nedaleko od Rijeke, pijavica je oštetila više objekata. Poharala je sve što joj se našlo na putu. Oštećeni su automobili, objekti, kuće. 15-ak je krovova dignuto u zrak. Srušeni su električni vodovi pa je mjesto bez struje. Stabla su polomljena, voćnjaci uništeni. Debla i grane su zakrčili ceste koje saniraju vatrogasci, a pomažu im i mještani.
- Ne pamtimo ovakvo nevrijeme, vjetar je bio tolike razorne moći da je u svega nekoliko minuta rušio sve pred sobom - govore prestrašeni mještani Lisca. Nitko nije očekivao takvo nevrijeme pa se nije stiglo niti reagirati. Na mjesto događaja izašla je policija, DVD Klana i Škalnica, Javna vatrogasna postrojba Rijeka, te županijski vatrogasni zapovjednik Slavko Gauš. Materijalna šteta je velika, govore iz PU primorsko-goranske.
Nebo se zacrnilo pa "otvorilo" u Zagrebu u ponedjeljak oko 22 sata. Vjetar je nosio drveće, suncobrane, smeće,... Na Cvjetnom trgu konobari okolnih kafića sakupljali su mokre rekvizite po cesti, a prolaznici pred pljuskom i jakim vjetrom bježali u zaklon. U padu stabala na Sljemenskoj cesti oštećen je ZET-ov autobus, a vozač je lakše ozlijeđen. Ekipe su uklanjale drveće, grane i kamenje s prometnice. Privremeno su se zaustavili i tramvaji u Zvonimirovoj i Vukovarskoj ulici. Okolica Zagreba doživjela je sličan scenarij. Državni centar 112 najviše je poziva o srušenim stablima na ceste, kuće i električne vodove dobio s područja Zeline, Dugog Sela i Vrbovca. U Sesvetama je nestalo struje, a podatke o ukupnoj šteti tek zbrajaju. U Hrastju je vjetar otpuhao krov poslovnog objekta na teretno vozilo koje je stajalo u koloni. Ozlijeđenih srećom nije bilo. U Vrbovcu je električni vod srušio krov kuće, a u Brezovcu Zelinskom je električni kabel pao na cestu koja je zbog toga bila zatvorena.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare