To je to što me zanima!

Sadrži četiri vrste soli i jedan šećer. Štagljar o Pfizerovu cjepivu: 'Nema mjesta strahu'

Znanstvenik Igor Štagljar detaljno objašnjava kako se rade mRNA cjepiva i od čega se sastoje te otkriva najveće zablude oko cjepiva
Vidi originalni članak

Završna forma Pfizerova mRNA cjepiva uopće ne sadrži nikakve “čudne stabilizatore” i “pojačivače” (eng. adjuvants) - svi sastojci u Pfizerovu cjepivu se već odavno koriste za pripravke mnogobrojnih cjepiva, kaže Igor Štagljar, znanstvenik sa Sveučilišta u Torontu.

Upravo je sastav cjepiva nešto što najviše brine građane koji dvoje bi li se dobrovoljno cijepili Pfizerovim cjepivom. Što se nalazi u njihovu cjepivu pitali smo Pfizer, no dok čekamo odgovor, svoje pojašnjenje je na Facebooku napisao upravo Štagljar.

STIŽE PAR TISUĆA DOZA Plenković: Prve doze cjepiva u Hrvatsku stižu od 27. prosinca

- Što se tiče sastava nedavno pripremljenih inovativnih mRNA cjepiva protiv COVID-19 (od Pfizer/BioNTecha i Moderne), važno je spomenuti da se za njihovu pripravu ne koriste nikakve ljudske stanice. Takva mRNA cjepiva se stvaraju isključivo kemijskom sintezom koja traje samo nekoliko sati - rekao je i pojašnjava: “Te novo-sintetizirane mRNA molekule koje kodiraju protein šiljka (S protein) ovog novog korona virusa se onda ‘pakiraju’ s lipidnim cesticama te se pomiješaju sa standardnim ‘stabilizatorima’, a to su sljedeće kemikalije: 0,01 mg kalij klorid (sol), 0,01 mg kalij fosfat (sol), 0,36 mg natrij klorid (sol), 0,07 mg natrij fosfat dihidrat (sol) i 6 mg sukroza (šećer)”.

Mnogi koji se protive cijepljenju obično tvrde da cjepiva sadrže i ljudske DNK molekule, koje dolaze iz tih fetalnih embrionalnih stanica.

- To nije istina, jer se bilo kakvi ostaci DNK iz tih fetalnih embrionalnih stanica uništavaju posebnim kemikalijama - zaključuje Štagljar ističući kako takvog procesa u mRNA cjepiva uopće nema, nego na ona kojima se desetljećima procjepljujemo.

Idi na 24sata

Komentari 99

  • Wade Wilson 08.01.2021.

    Ma secer....kako da ne LOL

  • BlackRaven 18.12.2020.

    Zanimljivo, ali njegovi "sastojci" se NE poklapaju sa onime što su rekli ekiposi iz jednog nezavisnog laba koji su rastavili cjepivo u komade.. Što naravno objaviti nećete, nego ove ove "znanstvenike" kojima se smije cijela akademska zajednica kako su prodali svoj integritet za siću. Kad ovo završi, i kad se podvuče crta i ispostave računi medijima i političarima - i ovi "znanstvenici" će im raditi društvo na optuženičkoj klupi.

  • najiram 10 18.12.2020.

    unutra je   virus  kovidda..trebao  bi  biti  polumrtav  ili  u  takvom  stanju  da  se  ne  može  ir  brzo  razmnožavati...uglavnom  da  se  mene  pita  ja  bi  te  stručnjake  cijepil  sa  desetorostrukom  dozom  pa  da  vidimo  kak  im  bude...kažete  da  su  ljekovi  neopasni...,eto  zbog  lijeka  postao  sam  šečeraš..uništil  mi  slezenu...lijek  povućen  sa  tržišta  u  največoj  tišini  a  svi  koji  smo  ga  uzimali  više  od  5  g.  smo  šečeraši...

Komentiraj...
Vidi sve komentare