To je to što me zanima!

Stanari Savice zatrpali rupe i posadili cvijeće u svojem parku

Podsjetimo, građani su prošle godine prosvjedovali protiv ideje da se u parku gradi crkva. Nakon što se odustalo od te ideje, Bandić je najavio preuređenja parka no stanari se boje devastacije
Vidi originalni članak

Stanari zagrebačke Savice su u nedjelju nastavili prosvjed protiv betonizacije parka. Stanari su se okupili, donijeli su lopati i grablje te su zatrpali rupe koje su počeli iskapati radnici. Također su sadili drveće i cvijeće. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- To je naša simbolička akcija "Zatrpaj rupu, posadi cvijet". Svi smo se dogovorili da ćemo kupiti sadnice cvijeća i doći i zatrpati rupe. Ovo je dobra poruka Gradu što žele stanari, oni žele uređeni prirodni park, a ne plastični. Ako se u ponedjeljak pojave bageri, stanari su rekli da će stati pred njih. Sve smo prijavili građevinskoj inspekciji i čekamo odgovor - rekla je članica inicijative Čuvajmo naš park. 

Podsjetimo, građani su prošle godine prosvjedovali protiv ideje da se u parku gradi crkva. Nakon što se odustalo od te ideje, gradonačelnik Milan Bandić je najavio u srijedu početak radova i preuređenje parka dok su iza njegovih leđa bageri već počeli kopati. Građani su se odmah pobunili i zaustavili su radove jer smatraju da će doći do uništenja parka te da je projekt skup i nepotreban. Na teren je izašla i policija, ali nije bilo nikakvih incidenata. 
 

Idi na 24sata

Komentari 82

  • Andreaskaric7 24.04.2017.

    Borite se protiv uređenih parkova?! Ne razumijem vas. Umjesto da dozvolite da vam se uredi park i da svi zajedno uživamo u njemu, vi lopatate po tom prastarom parku. E ljudi...ljudi... Bandiću, samo gradi. Ja te podržavam.

  • madmix 24.04.2017.

    Mislio je dobiti nešto glasova tako da pravu travu zamijeni plastičnom, hahaha! I na kraju će dobiti revoluciju, čak se i mala djeca uhvatila lopate i motike da zatrpavaju nelegalno iskopane rupe. Bravo Savica, držite se, ne dajte se!

  • zraka sunca 24.04.2017.

    Ljudi, ne budite naivni! Čitam ovdje svakojake komentare! Ali, kao stanovnik Savice mogu vam svima reći da su na livadi i ovih dana kao i inače moji susjedi! Možda političari koriste priliku da skupljaju bodove, ali nismo ni mi od jučer, mi samo želimo svoj mir! One koji misle da žele ovako nešto u svom naselju pitam: što je za vas po definiciji uređenje parka? I da li ono podrazumijeva sječu drveća posađenog prije 25 godina i uništavanje svježe trave da bi se stavila umjetna?! Umjetna trava u parku, eeej!? Još samo da naprave i umjetne ljude i odosmo svi u pm.

Komentiraj...
Vidi sve komentare