To je to što me zanima!

Stanari se bune jer Željko Rohatinski nije dao pričuvu

DUGUJE OKO 3000 KUNA? Guverner HNB-a nije plaćao pričuvu za zgradu u Turininovoj ulici. Zbog duga sada je pričuva svim stanarima povećana
Vidi originalni članak

Dok smišlja načine kako smanjiti državni dug Hrvatske, Željku Rohatinskom, guverneru Hrvatske narodne banke, iza leđa se “prišuljao” njegov osobni dug. “Zaboravio” je platiti pričuvu za stan na 14. katu nebodera u zagrebačkoj Turininovoj ulici, u Sopotu. Neslužbeno su nam to potvrdili u zgradi, ali nisu htjeli reći koliko je točno guverner dužan. Navodno oko tri godine nije plaćao pričuvu, a dug se, tvrdi anonimna susjeda, popeo na gotovo 3000 kuna. Rohatinski je živio u tom stanu sa suprugom, kćerkom, sinom i psom do 2008. godine. Onda je kupio kuću na Bukovcu, gdje se preselio, ali nije prodao stan u Turininovoj. Iako stanari kažu kako im je guverner drag, neki smatraju  da si on baš zbog svoje funkcije ne smije dozvoliti da ostane dužan.
- Nama su sada zbog duga povećali pričuvu. I siromašni umirovljenici moraju plaćati više. Guverner HNB-a si ne bi smio dozvoliti da bude sukrivac za to - kaže stanarka, koja je željela ostati anonimna. Zgrada na broju 9, u kojoj su 103 stana, skupila je čak 71.252 kune duga za pričuvu. Do sada su trebali plaćati 3 kune po četvornome metru, ali je pričuva zbog duga povećana na 4,50 kuna po četvornome metru. U HNB-u kažu da guverner ne može komentirati taj dug.
- Guverner u kućanstvu nije zadužen za plaćanje računa, pa ne može ni komentirati taj dug - kažu u odnosima s javnošću HNB-a.

KUPIO JE KUĆU, ALI I DALJE IMA STAN U NEBODERU
Željko Rohatinski do lani je sa suprugom i dvoje djece živio u dvoipolsobnom stanu na 14. katu nebodera u Turininovoj ulici u Zagrebu. Lani je kupio kuću na Bukovcu, pa se obitelj preselila.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • cosanostra 24.10.2009.

    Nekretnine Nekretnina: STAN Površina: 63M2 Lokacija: ZAGREB Vrijednost: 161.124 KN Omjer vl.: 1/1 Teret: KREDIT Pokretnine Vrsta: OSOBNI AUTOMOBIL Marka: MG-ZR Godina proizvodnje: 2003. Vrijednost: 17.500 E Leasing: LESING koja lopina od čovjeka

  • sablja 23.10.2009.

    Naravno da se pričuva mora plaćati bio netko u stanu ili ne jer se od nje plaćaju svi popravci i obveze koje se tiču suvlasničkih dijelova. Pretpostavljam da g. Rohatinski nije namjerno ostao dužan, pa mu je predstavnik stanara ili upravitelj zgrade trebao poslati opomenu i prisjetiti ga na dug.

  • boki1961 23.10.2009.

    Da nema njega sada bi plaćali pričuvu \"bog\" te pitaj kome, a tek oni što su u otkupu, uz inflaciju, tek bi naježili

Komentiraj...
Vidi sve komentare