To je to što me zanima!

Stanje u Agrokoru je stabilno, vidjet ćemo financijska izvješća

"Sam slučaj", kako je rekao, "neće imati značajan efekt na BDP", pri čemu je podsjetio na procjenu HNB-a prema kojoj će BDP biti 0,3 posto manji nego što bi bio inače, da nije nastupila kriza u Agrokoru
Vidi originalni članak

Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić u srijedu je ocijenio da je stanje u Agrokoru stabilizirano te da predstoji vidjeti financijska izvješća, nakon čega će ključan biti prijedlog nagodbe i stav vjerovnika.

Na novinarsko pitanje kako ocjenjuje učinke državne intervencije u Agrokor, Vujčić je u izjavi tijekom konferencije "Dan velikih planova", rekao kako se situacija u toj kompaniji stabilizirala te kako je "sada bitno vidjeti financijska izvješća, a nakon toga ključna stvar će biti prijedlog nagodbe i stav vjerovnika o njoj.

"Sam slučaj", kako je rekao, "neće imati značajan efekt na BDP", pri čemu je podsjetio na procjenu HNB-a prema kojoj će BDP biti 0,3 posto manji nego što bi bio inače, da nije nastupila kriza u Agrokoru.

Dodao je slučaj Agrokor neće utjecati na financijsku stabilnost odnosno bankarski sustav, jer je HNB godinama ograničavao izloženost domaćih banaka prema Agrokorovoj grupaciji.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ljubica ljubičica_1 30.09.2017.

    Koga vi zavravate?Pa brdo dućana njihovij je prodano .Baš vidij jedan da ga je Tomi kupija i radi .Agrokor je propala firma a i Konzum.Zato i ne objavljuju rezultate revizije.

  • škver 28.09.2017.

    Stabilno kao i država!!

  • busdoznalud 28.09.2017.

    a čuj ovog čate ustoličenog da bi kriminalcima omogućio nastavak pljačke građana i države, da će oni "vidjet financijska izvješća"?!?! pa gledao si ih godinama i nisi primijetio ništa čudno, a sada bi khmkhm ih opet gledao!?!?! uklonite ovog nesposobnjakovića s njegove visoko odgovorne i još više plaćene polit uhljeb funkcije i dajte mu metlu u ruke, iako, nisam siguran da je upoznat s službenim procedurama korištenja navedenog alata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare