To je to što me zanima!

Starica (81) ne želi sporu smrt: Tetovirala si je 'Ne oživljavati'

Nakon spore i bolne smrti supruga Malcolma, Joy Tomkins (81) odlučila je kako se ne želi mučiti. Tetovirala si je 'Ne oživljavati' na prsa kako se njoj ne bi dogodilo isto
Vidi originalni članak

Britanska baka Joy Tomkins (81) iz Norfolka želi da je liječnici puste da umre ako se razboli. Zato si je na prsa tetovirala 'Ne oživljavati', a na leđa 'PTO' i strelicu (Please turn over, odnosno, molim okrenuti) ako slučajno padne na leđa. Starica se odlučila za to nakon što spore i bolne smrti supruga Malcolma, piše Daily Mail. Iako nije kronično bolesna, posjetila je salon za tetovažu i platila 5 funti (43 kune) kako bi osigurala svoje pravo u slučaju nužde.

- Ne želim biti polumrtva, želim umrijeti. Bilo bi možda drugačije da imam 51, ali imam 81 godinu - rekla je baka šestero unuka koja ima artritis, Raynaudovu bolest i dijabetes. Nadala se kako će umrijeti sa 70, ali ipak je sretna što je doživjela ove godine.

- Ne želim da me se obitelj sjeća kao biljku. Ne želim ležati tjednima, mjesecima, godinama dok ne umrem. Moja svekrva je živjela 106 godina, ali zadnjih šest je bilo mučenje - dodala je. Njezina djeca, Thomas (52) i Mary (50), znaju za majčinu želju i sasvim je podržavaju.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • feba 10.09.2011.

    Da li se ovo ljudi izživljavaju s blesavim komentarima ili su premladi pa misle da je smrt daleko?Svaka čast ženi!!Želi dostojanstvenu smrt kao svatko normalan.Kad jednom dođe starost,nagomilaju se bolesti ono što najmanje želiš je ležanje u dekubitusima,vegetiranje bez smisla i mučenje najbližih.Mislim da liječnik mora poštivati želju čovjeka.

  • BUBAMARAC 10.09.2011.

    A joj koliko ovdje ima nezrelih, pa pola od vas će prije nje umrijet, samo toga niste svjesni.Moj susjed ima 97., a taj bi se oživljavo bezbroj puta, a ako je ovo ženina želja, neka je.

  • CassClay 10.09.2011.

    al zaš oni misle da nas te piz*arije zanimaju?!?!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare