To je to što me zanima!

Stephanie dobila temperaturu, liječnici su odgodili operaciju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zahvat je bio zakazan za 13 sati, tj. za 20 sati po našem vremenu. Nakon pretraga u čikaškoj bolnici, zadnja je bila magnetna rezonanca, a curica je bila iscrpljena
Vidi originalni članak

Čuli smo se iza ponoći u srijedu. Majka Anita mi je rekla da je Stephanie povraćala i dobila temperaturu. Iako su došli u bolnicu u dogovoreno vrijeme, nisu znali da li će djevojčicu operirati - objasnio je u srijedu Danijel Švenda. On je prijatelj obitelji Milda, koji obavještava hrvatsku javnost o malenoj Stephanie.

Zahvat je bio zakazan za 13 sati, odnosno za 20 sati po našem vremenu. Nakon silnih pretraga u čikaškoj bolnici, zadnja je bila magnetna rezonanca. Stephanie je bila jako iscrpljena.

Majka Anita dobila je dopuštenje da bude s njom 24 sata na dan. Otac i sestra smješteni su u Ronald Mc Donald House u blizini bolnice. Riječ je o većoj kući gdje bolnica smještava obitelji svojih pacijenata.

Svaka obitelj ima svoju sobu s kupaonicom, a zajednički koriste kuhinju, TV sobu, sobu s kompjutorom i praonicu rublja. Obitelj Milda ne plaća nikakve dodatne troškove jer kuću sponzorira McDonalds. Kako je Švenda objasnio, cure su bile oduševljene kućom, jer je cijeli prostor uređen i prilagođen djeci te imaju puno igračaka i zabave. S druge strane, i Klaićeva bolnica, u kojoj je djevojčica prvi put operirana, oglasila se o cijelom slučaju. Napisali su kako je Stephanie kod njih korektno liječena te da nakon operacije nije bilo nikakvih komplikacija.

Podsjetimo, Stephanie boluje od Arnold-Chiarijeva sindroma. Prijeti joj urastanje kosti u mozak te paraliza. Prije nepunih mjesec dana krenula je akcija skupljanja novca za put u Ameriku. Cijela Hrvatska skupila je za curicu više od 2,5 milijuna kuna. Sav neiskorišten novac, roditelji će uplatiti za bolesnu djecu.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • buchyboo 06.10.2012.

    a srce malo.........samo da sve dobro prođe....:-)))

  • areljano 04.10.2012.

    hzz-o koje ste vi smece , za ovoga anđela nemozete dati potvrdu za ljecenje u SAD-u, NEGO MORAJU se roditelji sami snalazit da ste odmah odobrili vec bi bila operirana ali ne glavno da ste špremu dali dozvolu za ljecenje u SAD-U iako moze imat isti tretman tu u hrvatskoj !

  • serpentine 04.10.2012.

    šta to dijete mora prolaziti je prestrašno.nadam se da će se oporaviti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare