To je to što me zanima!

Stigla jesen: Prema kraju dana sve hladnije, puhat će sjeverac

Zahlađenje: Na Jadranu će puhati umjeren i jak, a na južnom djelu i olujan južni vjetar i jugo koji će okretati na jugozapadnjak, a onda i na sjeverozapadnjak
Vidi originalni članak

Nakon iznadprosječno toplog razdoblja za ovo doba godine, stigla nam je prava jesen. Utorak će obilježiti kiša koja pada od ranog jutra. Cijelu zemlju očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, dok na Jadranu može biti i grmljavine. Poslijepodne bi ponegdje u Dalmaciji i Slavoniji mogla pasti i obilnija kiša. Postupno razvedravanje sa zapada očekuje se na sjevernom Jadranu već poslijepodne, a drugdje navečer i u noći. 

Puhat će umjeren i jak sjeverac i sjeverozapadnjak uz osjetno zahlađenje, javlja DHMZ.

Na Jadranu će puhati umjeren i jak, a na južnom djelu i olujan južni vjetar i jugo koji će okretati na jugozapadnjak, a onda i na sjeverozapadnjak. Jaka i olujna bura puhat će na sjevernom dijelu Jadrana. 

Dnevne temperature kretat će se između 7 i 12 stupnjeva Celzijevih, u istočnoj Slavoniji i na većem dijelu Jadrana od 8 do 18 stupnjeva, a u južnoj Dalmaciji rasti će do 23 stupnja Celzijeva.

Srijeda pretežno sunčana, u Dalmaciji kiša

U srijedu će prevladavati sunčano vrijeme uz malu i umjerenu naoblaku. Promjenjivo oblačno vrijeme i ponegdje kiša očekuju u noći i tijekom jutra južnu Dalmaciju. U kopnenim krajevima ujutro mjestimice može biti magle ili niskih oblaka. Puhat će većinom slab jugozapadni i zapadni vjetar, a na Jadranu je uz obalu u noći i ujutro moguća slaba do umjerena bura, a onda umjeren, ponegdje jak, sjeverozapadnjak. 

Jutarnje temperature kretat će se između 0 i 5 stupnjeva Celzijevih, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana između 5 i 10 stupnjeva. Na južnom Jadranu temperature će rasti do 17 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 11 i 16 stupnjeva Celzijevih, a na Jadranu od 15 do 20 stupnjeva. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Croatian Hero 05.11.2013.

    Mijenjam Fiću sa ljetnim gumama za Audi A6 sa zimskom opremom ! Javite se dobri ljudi ...

  • diba_1 05.11.2013.

    sve je već odavno spremno.Dojadilo jugo ova tri dana.

  • panlager 05.11.2013.

    Koprivnica :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare