To je to što me zanima!

Stigla sezona kiša na Haiti pa ljudima prijeti malarija

Proljetna sezona kiša uranila je na razrušeni Haiti te prijeti odronima, poplavama i širenjem raznih zaraza u prenapučenim šatorskim naseljima
Vidi originalni članak

Haićani su opet u strahu, ovaj put zbog mogućnosti pojave tifusa i malarije zbog obilnih kiša koje povećavaju mogućnost zaraze u improviziranim skrovištima. Prenapučeni šatori u kojima živi 500.000 Haićana poplavljeni su, a velik broj ljudi još živi na ulici. Vlaga je visoka, a stalne padaline uzrokuju odrone zemlje. Nadolazeće proljeće donijelo je sa sobom uranjenu sezonu kiša i svakodnevne pljuskove koji i inače u tom području znaju izazvati smrtonosne odrone i poplave. Ujedinjeni narodi upozoravaju da Haićani ne mogu dalje živjeti u šatorima te da hitno treba izgraditi dugotrajne kampove koji će ih moći zaštititi od kiše. Vrijeme i loši životni uvjeti Haitiju bi mogli donijeti novu katastrofu i nove žrtve. U potresu je poginulo više od 200.000 ljudi.

OSLOBODILI MISIONARE KOJI SU ODVODILI DJECU
Sudac Bernard Sainvil odlučio je pustiti deset američkih misionara koje su sumnjičili za trgovinu djecom.
- Mogu otići ravno u zračnu luku, ako žele napustiti Haiti, no moraju ostati dostupni ako im budemo trebali postavljati još neka pitanja - rekao je sudac. Pet muškaraca i pet žena od kojih su većina misionari baptističke crkve u Idahu u SAD-u, uhićeni su na granici s Dominikanskom republikom 17 dana nakon razornog potresa na Haitiju. S njima je bilo 33 djece za koje su tvrdili da su im roditelji poginuli u potresu te da su samo željeli pomoći siročadi. Kasnije se pokazalo kako većina otete djece ima roditelje. Ipak, nekoliko roditelja svjedočilo je na sudu da su dobrovoljno Amerikancima dali svoju djecu. Johnny Antoine (33) dao je svoju 10-mjesečnu bebu voditeljici misionara Lauri Silsby.
- Rekla je da je došla na Haiti pomoći mi - rekao je Johnny i dodao da je on presiromašan da bi skrbio o bebi, kuća mu je srušena, a misionari bi mu nakon nekog vremena vratili dijete.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Malkavian 12.02.2010.

    jednom kad loše stvari krenu, samo se nižu jedna za drugom. Priroda je poludjela i sad nam pokazuje tko je glavni. To nema veze ni sa bogom, već samo sa prirodom.

  • ŠLEPAM SE UZ SKVO 12.02.2010.

    Da ima Boga vjerujem da bi zaštitio, ako ništa drugo onda bar jadnu dječicu!?

  • Francis Frank 12.02.2010.

    Everything\'s gonna be all right!

Komentiraj...
Vidi sve komentare