To je to što me zanima!

Stigla u New York: Kolinda u UN-u govori o položaju žena

Predsjednica Grabar-Kitarović vodit će panel 'Osiguranje pristupa kvalitetnom obrazovanju i razvoju vještina kao sredstvima za osnaživanje žena i djevojčica'
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović stigla je u New York gdje će u petak sudjelovati na raspravi Opće skupštine UN-a o ženama i jačanju njihovog položaja u društvu. 

Tijekom dana sastat će se i s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom. Njemu je u siječnju uputila pismo kojim je tražila povratak Vojislava Šešelja u Haag i donošenje presude u tom procesu.

Opća skupština UN-a obilježava 20. obljetnicu Pekinške deklaracije i Platforme za djelovanje o promicanju ravnopravnosti spolova i osnaživanju žena. Nakon panela 'Gospodarsko i političko osnaživanje žena' predsjednica Grabar-Kitarović vodit će panel 'Osiguranje pristupa kvalitetnom obrazovanju i razvoju vještina kao sredstvima za osnaživanje žena i djevojčica'. 

Tijekom boravka u UN-u hrvatska predsjednica će se susresti i s predsjednikom Opće skupštine Samom Kahambom Kutesom.

Idi na 24sata

Komentari 204

  • Nikolaaaaaaa 07.03.2015.

    Predsjednica Kolinda je ponos i dika svih nas Hrvata.

  • ina67 07.03.2015.

    Eto vidjeli smo kako je večerala s Hrvatima koji su joj zaželjeli pjesmu i usporedili ju sa Stepince, Još da su nam rekli iz kojeg kraja su ti Hrvati ili možda iz Bosne. Jer ako je s Bosancima nije ništa čudno. Ovdje preko milijun ljudi ima svoj stav o tome. Kako bi bilo da ode na službeni put netko iz vlade, pljuvali biste, a sad opravdavate. Kad smo tako siromašni i ovdje se vode skupovi o pravima žena pa što se nije priključila. Ma nemam ništa više za reći, osim misliti svoje. Žena koja je tražila školu u Hrvatskoj pa izgleda nije našla i djeca su vani. Zamislite kako bi puhali da je to netko iz vlade. I zato svaka podrška Milanoviću. Samo tako iskreno i drito.

  • GOGI 07.03.2015.

    imamo mi i sada visoko obrazovane žene međe kurvetinama,sory...plesačicama oko štangice,pijandure,barabe na cestama,karijeriste od kojih je više od 60 posto razvedeno,narkomanke,pljačkašice,varalice po ministarstvima itd itd itd....ne znam šta se tu kolindica može izboriti

Komentiraj...
Vidi sve komentare