To je to što me zanima!

Bandićev projekt 'Manhattan' izgradit će tvrtka iz Emirata?

U Gradu preferiraju ponudu arapskih izvođača jer 'projekti iz njihovog portfelja su projekti koji tretiraju cjelovite urbane zone'. Inače, arapski investitori vlasnici su projekta 'Beograd na vodi', ali i Burj Khalife
Vidi originalni članak

Za natječaj za Bandićev najavljivani projekt 'Grad u Gradu', kojeg je nazvao i novim Manhattanom pristigle su tri ponude, a dvije od njih su valjane. To su ponude tvrtke Bouygues Batiment International iz Francuske i tvrtke  Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Kako dalje navode u priopćenju Grada Zagreba, preferiraju ponudu arapskih izvođača jer 'projekti iz njihovog portfelja su projekti koji tretiraju cjelovite urbane zone'. Inače, arapski investitori vlasnici su projekta 'Beograd na vodi', ali i Burj Khalife i Dubai Malla.

- Kvalifikacije i dokazano iskustvo oba ponuditelja su impresivni i postavili su tešku zadaću pred Povjerenstvo. S obzirom na različite vrste projekata koji su reference ponuditeljima, a vodeći se činjenicom da Grad Zagreb traži partnera za urbanu i gospodarsku transformaciju prostora, koja će taj dio grada učiniti privlačnim građanima, turistima i poslovnim subjektima te mu dati značaj koji povijesno zaslužuje, dostavljene reference tvrtke EAGLE HILLS okarakterizirane su optimalnijima za buduću suradnju jer projekti iz portfelja EAGLE HILLS-a su projekti koji tretiraju cjelovite urbane zone.

Tvrtka EAGLE HILLS je u dostavljenim referencama dokazala da ima izvanredno iskustvo u razvoju projekata sličnog opsega i zahtjevnosti zadatka, posebice usko vezanih na temu urbane regeneracije u gradovima koje obilježava brzi rast.

Sljedeći korak bio bi dogovor oko teksta i potpisa Memoranduma o razumijevanju kao oblika izražavanja namjere pregovaranja i sporazumijevanja u postupku koji bi prethodio sklapanju međunarodnih trgovačkih ugovora - piše u priopćenju Ureda gradonačelnika.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Billericay Dickie 06.03.2019.

    Da ga hoće vrag čim prije uzeti k sebi.

  • utiha 06.03.2019.

    Banderos ima novi fetiš, zamjenio fontane za neboder.

  • 06.03.2019.

    Auuuu, kakva bu tek tu pinka pala! Za jos jedan penthaus. Mozda na tom novom bogataskom mjestu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare