To je to što me zanima!

Stigle su prve šparoge, jedan komad naplaćuju čak 2 kune

Viša temperatura i vlaga izmamili su u Istri prve šparoge iako je još veljača. U Puli su manji stručak šparoga, u kojem je oko 20 komada, jučer prodavali za čak 45 kuna...
Vidi originalni članak

Viša temperatura i vlaga izmamili su u Istri prve šparoge iako je još veljača. U Puli su manji stručak šparoga, u kojem je oko 20 komada, jučer prodavali za čak 45 kuna.

Sezona šparoga, koje su jedan od vjesnika proljeća, inače počinje u ožujku i travnju. Viskoka cijena šokirala je Puljane, koji su se našli u petak ujutro na tržnici, jer šparoge u sezoni koštaju upola manje i ima ih gotovo na svakom štandu.

- U sezoni ih mogu naći i za 15-20 kuna, a bude ih puno više. U stručku koji sam upravo vidjela na jednom štandu ih je tek dvadesetak, a to je stvarno premalo. Prodavačica je povezala više malih stručaka, pa se na prvi pogled čini da ih ima puno. Ali kad se izdvoji jedan, vidiš da je tanak. Ispada da jedna šparoga košta oko 2 kune. U stručku ih nema dovoljno da ih napravim uz jaja, za moju četveročlanu obitelj, a jako ih volimo. 

Cijena je ‘paprena’, pa ću se ipak odlučiti za dva kilograma svinjetine, koliko mogu kupiti u nekim trgovačkim centrima za 45 kuna. Meso će mi trajati barem dva tjedna i svi će biti siti i zadovoljni. Mi smo ‘domaći’ i malo je to previše za nas, a turista nema da ih kupuju, bez obzira na cijenu. 

Znam da su prava gastrodelicija, ali što je previše, previše je. Čekat ću neka bolja vremena da ih kupim - komentirala je jedna Puljanka na tržnici. A prodavačica šaproga kaže da su na cijeni jer su u pitanju prve ovogodišnje, a pronađene su, kako je rekla, u blizini morske obale.

- Svježe su i ukusne, a o zdravlju da i ne govorimo. Sama sam ih brala, a stare su jedan dan - rekla nam je prodavačica.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • zgja 20.02.2016.

    treba to odje.at u startu...pa što je previše-previše je...

  • felipe 20.02.2016.

    Preskupo...pa to ni u restoranu ne možeš prodati...inače imam kuću u Istri i probao friške, netom ubrane u fritaji..ne znam što to ljudi toliko hvale..meni to ništa posebno...

  • druga violina 20.02.2016.

    Upravo sam ručala "svoje" prve šparoge ove godine...mljac :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare