To je to što me zanima!

Stipe Mesić: Hrvatska će vrlo brzo priznati Kosovo

Predsjednik Mesić je ustvrdio kako je logično da Hrvatska prizna neovisnost Kosova jer smo i mi nekada tražili svijet da prizna našu samostalnost
Vidi originalni članak

Rekli smo da ćemo priznati Kosovo jer je to realnost. Hrvatska vodi principijelnu politiku, a male zemlje mogu biti vjerodostojne samo ako se drže načela - izjavio je Mesić.
- Kosovo je bilo konstitutivan element jugoslavenske federacije koje više nema. Srbija nema kapaciteta ni za uspostavu vlasti na Kosovu ni za nastavak pregovora. Kao što smo tražili da svijet prizna realnost kad smo mi proglasili svoju samostalnost, logično je da se i od nas traži da mi priznamo neovisnost Kosova - rekao je Mesić. Na novinarski upit o tužbi koju je protiv Hrvatske najavila Slovenija zbog gubitaka koje je uzrokovalo proglašenje ZERP-a, Mesić je rekao kako to nema nikakva smisla.
- Ne vidim nijedan razlog da se zateže konopac prema svojem susjedu - ustvrdio je i dodao da Hrvatska želi Sloveniji sve najbolje, da želi sve najbolje njezinu gospodarstvu, a bilo bi dobro, ustvrdio je, da i Slovenija tako prihvati Hrvatsku jer je Hrvatska ipak njihovo tržište.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mytzek 18.03.2008.

    @dud@ - Ne izjednačavam nas sa Srbijom ja, nego svijet. Barem je to vidljivo iz svake vijesti koju čujemo. Osvrni se oko sebe. To što se slažem s tobom nema nikakve veze - je*emo ježa i mi i Srbi, a to što smo mi nedužni... jbga.

  • 18.03.2008.

    \"Obe strane plaćaju ceh...\" Da se Srbiju zbriše s lica zemlje i satre do kamena ne bi dovoljno platila šta je učinila kod nas i u BiH. A za šta to mi ceh plaćamo i kako nas možeš stavljati u istu ravan ??!!

  • mytzek 18.03.2008.

    Dragi moji sunarodnjaci... nemojte biti slijepi pored zdravih očiju... nema tu razloga za slavlje - svijet je oteo Kosovo Srbiji kao što je oteo nama naše more. Obe strane plaćaju ceh neposluha u zadnjih 15 godina. K\'o nam kriv kad smo takvi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare