To je to što me zanima!

Stipendije na čekanju: Ministar Medved već 12 dana u bolnici

Učenici i studenti, djeca branitelja koja dobivaju stipendije iz Fonda još nisu primili svoje stipendije. Ministar branitelja je već 12 dana u bolnici na Rebru zbog visokog tlaka
Vidi originalni članak

Učenici i studenti, djeca branitelja koja dobivaju stipendije iz Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata još nisu primili svoje stipendije. Fond je pod nadležnošću Ministarstva branitelja, a ministar Tomo Medved prošlog tjedna kategorički je tvrdio da će problem riješiti na sjednici Vlade 23. lipnja. Naime, unatoč činjenici da je Ministarstvo još prije nekoliko mjeseci pripremilo sve potrebno za isplatu stipendija, jedino Vlada može odlučiti o isplati. Tog 23. lipnja nisu odlučili ništa. Riječ je o 6.000 stipendija za studente i učenike, a za tu su svrhu, tvrdi ministar Medved, osigurali oko 19 milijuna kuna.

Danas smo ga zvali provjeriti zašto Vlada prošlog tjedna ipak nije odlučila o isplatama. Ministar je prvo kazao da sjednice Vlade tog datuma nije bilo. Provjerili smo i utvrdili da to nije točno.

- Znate što, ja sam u bolnici već 12 dana. Na Rebru sam zbog visokog tlaka. Na toj sjednici nisam bio osobno, bio je moj zamjenik. Ne znam zašto Vlada nije donijela odluku, no na sljedećoj sjednici ću osobno nazočiti i tada ćemo konačno priču privesti kraju. Žao mi je djece koja čekaju stipendiju, ali to zaista nije pogreška našeg ministarstva. Još se ne zna kojeg će dana sljedeći tjedan biti sjednica, a evo, ja očekujem da će me uskoro pustiti iz bolnice - kazao je ministar u kratkom telefonskom razgovoru.

Studentske stipendije su oko 500 kuna na mjesec, a problem je što Fond nije objavio rezultate natječaja pa studenti ni ne znaju tko ima pravo na tu stipendiju.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • patagonija1 02.07.2016.

    ADZ-ovci na vlasti = novca ni za lijek

  • Usora1 02.07.2016.

    ako tvoj zamjenik ne dobije trenitni otkaz, polozio si i mozes i ostati na rebru, niskorist je niskorist .

  • vihor 2016 02.07.2016.

    bolestan od problema nije to za svakoga,,koje stipendije ,sta malo imaju prava,,neka im plate iz svojih masnih mirovina ,,a ne stalno iz proracun otimati,,kako mi skolujemo svoje ,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare