Obavijesti

News

Komentari 82

Stipendije na čekanju: Ministar Medved već 12 dana u bolnici

Stipendije na čekanju: Ministar Medved  već 12 dana u bolnici
1

Učenici i studenti, djeca branitelja koja dobivaju stipendije iz Fonda još nisu primili svoje stipendije. Ministar branitelja je već 12 dana u bolnici na Rebru zbog visokog tlaka

VIDEO

Učenici i studenti, djeca branitelja koja dobivaju stipendije iz Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata još nisu primili svoje stipendije. Fond je pod nadležnošću Ministarstva branitelja, a ministar Tomo Medved prošlog tjedna kategorički je tvrdio da će problem riješiti na sjednici Vlade 23. lipnja. Naime, unatoč činjenici da je Ministarstvo još prije nekoliko mjeseci pripremilo sve potrebno za isplatu stipendija, jedino Vlada može odlučiti o isplati. Tog 23. lipnja nisu odlučili ništa. Riječ je o 6.000 stipendija za studente i učenike, a za tu su svrhu, tvrdi ministar Medved, osigurali oko 19 milijuna kuna.

Danas smo ga zvali provjeriti zašto Vlada prošlog tjedna ipak nije odlučila o isplatama. Ministar je prvo kazao da sjednice Vlade tog datuma nije bilo. Provjerili smo i utvrdili da to nije točno.

- Znate što, ja sam u bolnici već 12 dana. Na Rebru sam zbog visokog tlaka. Na toj sjednici nisam bio osobno, bio je moj zamjenik. Ne znam zašto Vlada nije donijela odluku, no na sljedećoj sjednici ću osobno nazočiti i tada ćemo konačno priču privesti kraju. Žao mi je djece koja čekaju stipendiju, ali to zaista nije pogreška našeg ministarstva. Još se ne zna kojeg će dana sljedeći tjedan biti sjednica, a evo, ja očekujem da će me uskoro pustiti iz bolnice - kazao je ministar u kratkom telefonskom razgovoru.

Studentske stipendije su oko 500 kuna na mjesec, a problem je što Fond nije objavio rezultate natječaja pa studenti ni ne znaju tko ima pravo na tu stipendiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa