To je to što me zanima!

Stožer traži od ugostitelja da stišaju glazbu u kafićima?!

S obzirom na to da se korona virus širi kapljično, stožer smatra kako bi smanjenje decibela u kafićima smanjilo i njegovo prenošenje među gostima
Vidi originalni članak

Nacionalni stožer civilne zaštite planira uvesti nove mjere kada su ugostiteljski objekti u pitanju, a ovo su možda i najbizarnije do sad. Kako piše Jutarnji list, iz stožera kreću u razgovore s predstavnicima ugostitelja kako bi smanjili buku u objektima. Stožer želi smanjiti decibele kako se posjetitelji ne bi trebali nadglasavati. 

POGLEDAJTE VIDEO: Stožer će tražiti ugostitelje da stišaju glazbu u kafićima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S obzirom na to da nam je stigla jesen i hladnije temperature, posjetitelji će sjediti u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata u kojima se pušta glasna muzika, a iz stožera smatraju kako će se virus manje širiti ukoliko gosti tiše pričaju. 

Po hrvatskim zakonima, ugostiteljski objekti u kojima nije kao obveza u minimalnim uvjetima predviđena glazba, njezina buka može biti samo do 65 decibela što bi bila jačina prosječnog razgovora.

Više o korona virusu u Hrvatskoj i svijetu pročitajte OVDJE.

 

Idi na 24sata

Komentari 142

  • bezeveze 28.09.2020.

    Odlicna mjera sa glupim razlogom 😂

  • lale03348 28.09.2020.

    znaći korona se širi brže ako je glazba glasnija u kafiću,a valjda korona pleše i voli glasnu muziku.

  • scipion delmatski 28.09.2020.

    Hvala našem sveznajuće stožeru, dokszano, đikić potvrfio što bučnija glazba to jača korona, uništiti sva pojačala i tako će mo shebat koronu

Komentiraj...
Vidi sve komentare