To je to što me zanima!

Štiti terorizam: Kina protjeruje francusku novinarku Gauthier

Ministarstvo je izvijestilo novinarku da u nedostatku njezine "javne isprike" nakon članka o represivnoj politici u Xinjiangu, novinarska iskaznica neće biti obnovljena što će je spriječiti da obnovi vizu.
Vidi originalni članak

Kina je potvrdila hitno protjerivanje dopisnice francuskog tjednika L'Obs iz Pekinga, optuživši Ursulu Gauthier da "flagrantno štiti" terorizam, u priopćenju objavljenom on line u subotu na stranici kineskog ministarstva vanjskih poslova.

Ministarstvo je izvijestilo novinarku u petak da u nedostatku njezine "javne isprike" nakon članka o represivnoj politici u Xinjiangu, prostranoj regiji s muslimanskom većinom na zapadu Kine, njezina novinarska iskaznica neće biti obnovljena što će je spriječiti da obnovi vizu.

Ursula Gauthier već je dala na znanje vlastima da isprika koju zahtijeva Peking "ne dolazi u obzir" te da je "nezamisliva". Odbijanje obnove vize novinaru znači protjerivanje.

Članak Gauthier "stao je u obranu terorističkog čina i okrutnog ubojstva nevinih što je izazvalo zgražanje kineskog naroda", piše u priopćenju ministarstva.

Ističući da se "nije stvarno ispričala kineskom narodu", priopćenjem se potvrđuje da je stoga "neprikladno da nastavi raditi u Kini".

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Eva Maras 26.12.2015.

    Da smo mi na vrijeme izbacili petokolonaške novinare, danas bi naša prirodna bogartstva i marljivost naših radnika bili naš kapital i služili za potrebe naših građana , a ne stranim kompanijama.

  • Petar1404 26.12.2015.

    Bravo Kina, treba slijedit primjer Rusije i izbacit svakoga tko podkopava državu ili pokušava proširiti interese trečih strana!

  • Cocosh Anel 26.12.2015.

    da kina nije bacala gamad sa zapada van, davno bi ju rastrančirali. nogu u guzicu pa nek ''piše'' di hoće

Komentiraj...
Vidi sve komentare