To je to što me zanima!

Stiže Jugo-lutrija: Petica jamči najmanje 2 mil. eura

Konačni rezultat dogovora zemalja bivše države bi trebao biti predstavljen u rujnu. Kombinacija u Lotu 5/50 koštala bi 1 euro, a i dobici bi bili veći
Vidi originalni članak

Sve zemlje bivše Jugoslavije, osim Makedonije, već tri godine dogovaraju pokretanje zajedničke lutrijske igre. Glavni razlog udruživanja je to što na malim tržištima, kao našima, treba dosta vremena da se prikupe veći iznosi u fondu za glavni dobitak. Iz Hrvatske lutrije u priopćenju napominju da realizacija tog projekta nije laka ni brza te da regulator u svakoj zemlji mora dati suglasnosti. Večernji pak dodaje da bi konačni rezultat mogao biti predstavljen u rujnu. Osnovni je model zajedničke igre koncipiran kao igra Loto 5/50, odnosno pogađanje 5 od ukupno 50 brojeva, uz dodatni izbor brojeva od 1 do 12. Proračuni se baziraju na cijeni kombinacije od 1 euro, a početni jackpot bi iznosio 2 milijuna eura. Prema izračunima bi se jackpot izvlačio svakih 8 kola, a bit će i velik broj manjih dobitaka. Plan je i da najniži dobici budu fiksni, 1 euro za dva pogođena broja i 5 eura za 'trojku'. Iako će se sve obračunavati u eurima, igrači će plaćati listiće i podizati eventualne dobitke u valuti svoje zemlje.

SUZANA MANČIĆ BI OPET VODILA LOTO
Veliku popularnost stekla je Suzana Mančić vodeći izvlačenje lota na televiziji u drugoj polovici 80-ih godina prošlog stoljeća. Jugoslavenska “loto djevojka” kaže da bi rado vodila i novi, regionalni loto. Za Jutarnji je rekla da ju nitko još nije kontaktirao oko toga.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • bubica marica 29.07.2010.

    na sve načine nas guraju natrag u jugu, a i predsjednik se maksimalno trudi, zato je i postavljen

  • WebSuperman 29.07.2010.

    i opet svi novci idu u beograd...poslovica kaže, tko ne pozna svoju povijest, ista mu se ponavlja

  • graziella 29.07.2010.

    Htjeli mi ili ne.gospodo draga biti cemo u paketu sa Srbijom primljeni u E.U.Onda nece postojati granice izmedju nas.Pitam ja vas :Sta je jedna igra na srecu naspram toga?Za mene apsolutno nista,jer sto je veca kriza ljudi vise igraju igre na srecu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare