To je to što me zanima!

Stiže nam zahlađenje: Mogući jaki pljuskovi, vjetrovi, oluje...

Idući tjedan donosi novu promjenu vremena. Kiše će najviše biti na jugu zemlje, a biometeorološke prilike će u cijeloj Hrvatskoj biti nepoovoljne...
Vidi originalni članak

U ponedjeljak će vrijeme biti promjenljivo oblačno i razmjerno svježe. Uz više oblaka mjestimice će biti kiše, češće na dijelu sjevernog, te na južnom Jadranu, a u unutrašnjosti većinom od sredine dana. U noći i ujutro na južnom Jadranu lokalno može biti izraženijeg pljuska s grmljavinom.

U unutrašnjosti će zapuhati povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom i srednjem Jadranu puhat će umjerena do jaka, u Velebitskom kanalu na udare olujna bura, te sjeverni vjetar, a na južnom dijelu jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 2 do 7, a na Jadranu od 10 do 16 °C. Najviša dnevna od 10 do 14, u gorju malo niža, a na Jadranu od 14 do 19 °C.

U Zagrebu i okolici bit će umjereno do pretežno oblačno, a uglavnom poslijepodne ponegdje može biti malo kiše. Poslijepodne povremeno će puhati umjeren sjeveroistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 7, a najviša oko 12 °C.

Idućeg tjedna vrijeme će biti razmjerno svježe sa slabim i umjerenim sjevernim i sjeverozapadnim vjetrom, a na Jadranu umjerenom i jakom burom i sjeverozapadnjakom koji će u četvrtak okrenuti na jugo. Uz promjenljivu naoblaku mjestimice će biti kiše, na jugu Dalmacije moguće i grmljavine.

Biometeorološke prilike će u cijeloj Hrvatskoj biti nepovoljne

Zbog toga se kod meteoropata može javiti glavobolja, razdražljivost i slabija koncentracija, a moguće su i pojačane tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • montello 10.10.2016.

    jesen je

  • Bucimir 10.10.2016.

    Zar i ovdje morate propagirati dugine boje!Naivni mogu samo vjerovati da je boja kišobrana slučajna!

  • Mika75 09.10.2016.

    Padaj!, silo i nepravdo!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare