To je to što me zanima!

Stiže nova promjena vremena: Kiša, grmljavina, olujno jugo…

U srijedu bi moglo biti hladnije, uz buru i oborine, a od četvrtka ponovno suho i sunčanije, uz postupni porast temperature i slabljenje vjetra, ali u četvrtak će još puhati jaka bura i tramontana
Vidi originalni članak

Veći dio utorka u istočnim hrvatskim krajevima još će prevladavati sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, te puhati slab i umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar. Tek navečer naoblačenje s kišom, pa i u obliku pljuskova, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

- U utorak će u većini krajeva biti još toplije, posebice na istoku Hrvatske. No bit će i vjetrovito, u unutrašnjosti uz često jak jugozapadnjak, na Jadranu jako i olujno jugo. Kiše, ponegdje i u obliku obilnih pljuskova s grmljavinom, najprije će biti na sjevernom Jadranu i Gorskom kotaru, zatim i drugdje, najkasnije na jugu i istoku. Razmjerno kratkotrajna, ali intenzivna promjena vremena osobito će se osjetiti u srijedu, kad će jako zahladnjeti, uz umjeren i jak vjetar sjevernih smjerova, na Jadranu jaku i olujnu buru i tramontanu. Pritom u gorju treba računati i na snijeg - dodaje.

U srijedu bi moglo biti hladnije, uz buru i oborine, a od četvrtka ponovno suho i sunčanije, uz postupni porast temperature i slabljenje vjetra, ali u četvrtak će još puhati jaka bura i tramontana.

- U srijedu će kiša najprije prestati na sjevernom Jadranu, uz razvedravanje, pad temperature te jaku i olujnu buru i tramontanu, a na jugu će kiše biti do kraja dana, ponegdje i obilnijih pljuskova. Od četvrtka pretežno sunčano, u početku još i vjetrovito, a u petak će bura i tramontana oslabjeti - zaključio je Kozarić.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 13.03.2023.

    Proljece stiže gotovo je s hladnocom

Komentiraj...
Vidi sve komentare