To je to što me zanima!

Stiže pravo ljeto: Temperature će ovih dana ići i preko 35° C

Utorak donosi visoke temperature zraka, ali iznimno ugodne temperature mora. Prema kraju tjedna bit će sve toplije. Očekuje se pravo ljetno vrijeme
Vidi originalni članak

Anticiklona pod čijim će se utjecajem nalaziti područje Hrvatske i regije donijet će sunčano i stabilno vrijeme, kako danas, tako i u narednim danima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Današnja jutarnja temperatura penjat će se u unutrašnjosti do 17, a na obali i do 24 Celzijeva stupnja. Tijekom dana temperatura će diljem Hrvatske prijeći 30 Celzijevih stupnjeva. Najtoplija će biti središnja Hrvatska gdje će se popeti na 33.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

More će stoga biti pravo osvježenje. U ponedjeljak će mu temperatura biti 23 Celzijeva stupnja, a tako će se nastaviti i u narednim danima. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema kraju tjedna temperatura zraka će sve više rasti, u nekim će krajevima prelaziti i 35 Celzijevih stupnjeva, pogotovo u kontinentalnoj Hrvatskoj. Na Jadranu će biti nešto ugodnije. 

Iako će biti pretežno sunčano, ne očekuje nas i posve i stabilno vrijeme jer će u popodnevnim satima biti lokalnih pljuskova.


Uz ovako visoke temperature i nebo bez oblaka štitite se od štetnog utjecaja Sunca, u hladu će biti oko 30 stupnjeva, na Suncu i puno više. I UV indeks će posvuda biti vrlo visok, piše Dnevnik.hr.

Preporuke kupačima

Kupači se upozoravaju da ne plivaju najmanje sat vremena nakon obroka, da se ne kupaju ako su pili alkohol, da vrući ne ulaze u vodu, da ne skaču u vodu nepoznate dubine, da se ne kupaju na osamljenim i nesigurnim mjestima, da pri kupanju djecu neprestano drže na oku, te da neplivači koriste pomagala za plivanje.

Dogodi li se nevolja, važno je da plivači ostanu smireni, plutaju na leđima i rukom pozivaju u pomoć. Ako građani u vodi zapaze kupača u nevolji, policija ih poziva da im pruže pomoć i hitno pozovu nadležne službe, policiju na 192 ili službu za hitne slučajeve na 112.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • poetična 20.06.2017.

    Ooo neka malo i vrućine. .pa se zavaliti ispod suncobrana tik uz ogradu od cempresa na lezaljci iz lesnine...oskudno odjevena...pomalo sakrivena od pogleda ...zvuk pticica uokolo a u ruci hladna limunada..mobitel na boku..ledena kava u pričuvi. .uz cigaretu..dakako

  • black_cat 20.06.2017.

    slijedeće vijesti vjerojatno budu nešto tipa kako nam stižu ljetne nevere sa pompoznim američanskim nazivima oluja i kartom za uzbunu državne uprave za zaštitu i spašavanje

  • tovarivo 20.06.2017.

    neočekivano,kao da dolazi lito

Komentiraj...
Vidi sve komentare