To je to što me zanima!

Uživajte u toplom vikendu: Od sljedećeg tjedna opet hladnoća

Kiša koja se najavljuje za vikend i početak tjedna, u utorak bi i u nizinama mogla prijeći u susnježicu i snijeg. Od utorka će i ponovno zahladiti pa dnevne temperature neće prelaziti 5 stupnjeva...
Vidi originalni članak

Početkom tjedna veći dio kontinentalne Hrvatske prekrio je snijeg. Nije se dugo zadržao, a već danas temperature su krenule blago rasti. Tako će biti i idućih dana, pogotovo za vikend kada bi moglo biti i do 10 stupnjeva Celzijus na kontinentu te do 15 na Jadranu.

No, toplinu za vikend u većini će krajeva pratiti oblačno vrijeme i kiša koje će se protegnuti i na idući tjedan.

Prema prognozi DHMZ-a, danas se u unutrašnjosti očekuje oblačno vrijeme, mjestimice s maglom. Ponegdje kiša, uglavnom slaba, ili rosulja. Na Jadranu malo i umjereno, većinom na sjevernom dijelu ponegdje i pretežno oblačno uz mjestimice malo kiše. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjeren sjeverozapadni i bura. Najviša dnevna temperatura između 2 i 7, na Jadranu od 12 do 17 °C.

DOBRO JE ZNATI Zima nije lav: Sedam ključnih savjeta za vožnju po snijegu

Južina i kiša

Sutra u unutrašnjosti pretežno oblačno, poslijepodne samo ponegdje uz sunčana razdoblja. Mjestimice magla, osobito ujutro, a rijetko može biti rosulje ili slabe kiše. Na Jadranu prijepodne djelomice, ponegdje i pretežno sunčano uz mogućnost za malo kiše uglavnom na otvorenom moru. 

Poslijepodne postupno naoblačenje, navečer i u noći na sjevernom dijelu s mjestimičnom kišom. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ujutro ponegdje umjerena bura, a prema kraju dana jugo. Najniža jutarnja temperatura od -1 do 4, na Jadranu između 7 i 12 °C. Najviša dnevna od 4 do 9, na Jadranu između 12 i 17 °C.

JOŠ STIGNETE Iskusni stručnjak objašnjava kako pripremiti auto za zimu

U srijedu prestaje snijeg, ali stiže smrzavica

Kiša koja se najavljuje za vikend i početak tjedna, u utorak bi i u nizinama mogla prijeći u susnježicu i snijeg. Od utorka će i ponovno zahladiti pa dnevne temperature neće prelaziti 5 stupnjeva na kontinentu i 11 na moru.

U srijedu nas očekuje postupni prestanak oborina, ali i dodatno zahladnjenje. Kako prognozira norveški Yr, jutarnje temperature na kontinentu mogle bi se spustiti do minus 10, a ni one dnevne neće se penjati iznad nule.

Na moru će se zadržati relativno toplo vrijeme s temperaturama oko 10 stupnjeva, a od srijede bi trebalo biti i dosta sunca. 
 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • MH08 22.11.2018.

    Hocemo poplavu!!!

  • MiloradHorvat1234 22.11.2018.

    Poštovani, Bolovi u crijevima mi uopce ne pomažu. LP Milorad Horvat

  • 22.11.2018.

    ovaj vikend kiša i jugo

Komentiraj...
Vidi sve komentare