To je to što me zanima!

'Stižu paklene vrućine, ovo će ljeto biti jedno od najtoplijih'

Cijeli Balkan i Italiju zahvatit će strašne vrućine kojima će, ako je suditi prema karti, biti pogođena i naša zemlja. Osim vrućina, velike probleme stvarat će i suša...
Vidi originalni članak

Jedan od najpoznatijih meteoroloških servisa na svijetu AccuWeather objavio je dugoročnu prognozu za nadolazeće ljeto. Dok će vrućinu u Velikoj Britaniji i Irskoj prekidati česti pljuskovi, ljeto u južnoj Europi bit će suho i vruće.

Cijeli Balkan i Italiju zahvatit će strašne vrućine kojima će, ako je suditi prema karti, biti pogođena i naša zemlja.

- Vrućine na Balkanu mogle bi dovesti do toga da ovo bude najtoplije ljeto na tom području u posljednjih nekoliko godina - napisao je meteorolog AccuWeathera Alan Peppert dodavši kako savjetuje svima da piju što više tekućine i posebno paze na starije, ali i na najmlađe.

Najvruće će biti u Italiji, Rumunjskoj, Moldovi, Mađarskoj i Slovačkoj. 

Osim vrućina, probleme će za poljoprivrednike stvarati velika suša koja bi najteže mogla pogoditi Srbiju i Rumunjsku. Najveće temperature očekuju se kajem lipnja i početkom kolovoza kada će biti i velika opasnost od požara. 

Idi na 24sata

Komentari 126

  • Ines_ 15.05.2016.

    Nadam se da su pogriješili, jer ova sve toplija ljeta postaju baš neugodna.

  • Ćale 15.05.2016.

    Ovi meteorolozi nemogu "pogoditi" vrijeme za slijedeća dva dana, a ne kakvo će biti ljeto. Gledam ovih dana prognozu svaka TV prikaže drugačiju, portali drugačiju, ali ipak uvijek neko od njih i pogodi prognozu

  • OrcaPerestrojka 15.05.2016.

    Ma .... mi se i da je 50.

Komentiraj...
Vidi sve komentare