To je to što me zanima!

"Većina ne želi izbore, neka se što prije imenuju novi ministri"

Apeliram da premijer Andrej Plenković što prije u razumnom roku predloži imenovanje novih ministara kako bi se otklonile bilo kakve nedoumice oko postojanja parlamentarne većine, kaže predsjednica
Vidi originalni članak

Znatna većina saborskih zastupnika s kojima sam razgovarala izjasnila se protiv raspisivanja novih izbora. Nisam stekla dojam da je postoji potreban broj zastupnika koji je potreban za izglasavanje nepovjerenja Vladi.  Stoga, apeliram da premijer Andrej Plenković što prije u razumnom roku predloži imenovanje novih ministara kako bi se otklonile bilo kakve nedoumice oko postojanja parlamentarne većine - rekla je to predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nakon što je u petak održala razgovore sa predstavnicima svih stranaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Pozivam sve zastupnike na razum i punu odgovornost u obnašanju svojih dužnosti jer su hrvatski narod i državljani izmučeni političkim sukobom i prepucavanjima. Nužna je stabilnost, kako bi se konačno počeli baviti životnim problemima naših ljudi. Imamo 330.000 blokiranih građana, nepravedan ovršni zakon, egzodus naših ljudi, žurno nam je potrebna reformna obrazovanja. To su teme kojima se moramo baviti, a ne sa novim nestabilnostima. Zahvaljujem svim predstavnicima stranaka i zastupnicima koji su došli u moj ured. Svi su se odazvali i to pokazuje da se poštuje institucija predsjednice i to mi pokazuje da nepristrano obavljam svoju dužnost - rekla je predsjednica.

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg burnog dana u Saboru, glasovanja o povjerenju Zdravku Mariću i ostavke Bože Petrova, predsjednica , na temelju članka 94. stavka 2. Ustava RH, održavala je razgovore o aktualnoj političkoj situaciji sa čelnicima političkih stranaka i ostalim zastupnicima Hrvatskoga sabora. Premijer i šef HDZ-a nije došao  na razgovor s predsjednicom jer je u ranije dogovorenom radnom posjetu Austriji. 

 

Idi na 24sata

Komentari 338

  • mučki_provokator 15.05.2017.

    Ova bi trebala igrati za nas građane, ona lupeta gluposti, bolje da je upisala matematiku i to za 2 razred osnovne zbrajanje i oduzimanje do 200, bar bi znala pobrojat glasove u saboru i ne laprdat o parlametarnoj vecini. Srami se Kolinda, Hrvatska nije HDZ ti si predsjednica svih Hrvata ili bi bar trebala biti.

  • Mirela32 06.05.2017.

      **** Admin **** Poštovani, molimo vas isključite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

  • o.o 06.05.2017.

    kolinda je zaboravila da se zastupnike ne pita zele li izbore ili ne, vec glasace tih istih zastupnika

Komentiraj...
Vidi sve komentare