To je to što me zanima!

Što je kronična bolest i zašto žene žive duže od muškaraca?

U petak u Samoboru počinje dvodnevni II. Hrvatski kongres o prevenciji i ranom otkrivanju kroničnih bolesti u organizaciji MIUKB-a (Međunarodne interdisciplinarne udruge za kronične bolesti)
Vidi originalni članak

Uvodno predavanje na temu 'Što je to kronična bolest' održati će ugledna liječnica prof.dr.sc. Marija Vrca Botica koja je ujedno i predsjednica Kongresa.

Posebna tema na kongresu biti će tema o kraćem životom vijeku muškarca na Zapadu od žena koje je kraće za čak za tri do osam godina. Stoga, će na Kongresu prvi put biti prestavljen Nacionalni program ranog otkrivanja tumora pluća koji je češći u muškaraca i koji čini deset posto u ukupnoj smrtnosti muškaraca. Uzroci smrtnosti muškaraca u 21. stoljeću su drugačiji od onih srednjega vijeka i industrijskog doba.

Na ovomu će kongresu eminentni stručnjaci predstaviti i najnovije spoznaje liječenja tumora pluća , glave i vrata koji se također više javljaju u muškaraca. I još jedna tema kongresa: Demencija u ima veći profesionalno, socijalni, obiteljski utjecaj ako oboli muškarac.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 28.11.2019.

    Žene žive duže od muškaraca jer nemaju svoju ženu, a i Bog im je dao koju godinu više jer im treba više vremena zbog parkiranja,..... tu puno gube.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare