To je to što me zanima!

Što mislite, u kojoj metropoli je život najskuplji? Nije Zagreb...

Azijski gradovi zauzeli su pet od prvih šest mjesta, što se pripisuje oporavku japanskog jena. S druge strane, život je najjeftiniji u Almatiju, pa zatim u Lagosu, Bangaloreu, Karačiju i Alžiru
Vidi originalni članak

Četvrtu godinu zaredom Singapur je najskuplji svjetski grad, pokazalo je polugodišnje istraživanje Economic Intelligence Unita (EIU).

U izvještaju EIU-a o troškovima života diljem svijeta za 2017. godinu, azijski gradovi zauzeli su pet od prvih šest mjesta, što se pripisuje oporavku japanskog jena.

Osim vodećeg Singapura, tu su i drugoplasirani Hong Kong te Tokio, Osaka i Seul na četvrtom, petom i šestom mjestu. 

Između njih se na treće mjesto smjestio najskuplji europski grad, Zuerich, a sedmi je još jedan švicarski grad, Ženeva. 

Pariz je na osmom mjestu i najskuplji je grad eurozone i EU-a, iza njega je jedini američki predstavnik, New York, a prvih deset zaokružuje Kopenhagen. 

EIU ovu listu objavljuje svakih šest mjeseci uspoređujući cijene 160 proizvoda i usluga, poput cijena hrane, stanovanja, prijevoza. 

Život je, po istraživanju, najjeftiniji u kazahstanskom Almatiju, pa zatim u Lagosu, Bangaloreu, Karačiju i Alžiru. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • kakiš 08.11.2017.

    od kad je Zagreb metropola?! hahaha

  • peppito 06.11.2017.

    nemoj zezat, odoh ja u Lagos. Koji Lagos ?

  • roundtrain 06.11.2017.

    Singapur, prekrasan grad. Siguran, s vrlo malo kriminala. Kao pomorac ukrcavao sam se i iskrcavao s broda desetke puta, u tom prekrasnom gradu, prepunom zelenila. Automobili su im oko 3 puta skuplji nego u Europi. Mora se imat parkirno mjesto, ponekad skuplje od auta, da bi se kupilo vozilo. Žvakaće gume nema u prodaji. Za šverc drogom smrtna kazna. Kada se leti sa Singapore Airlines, dobije se brošura o drogi i smrtnoj kazni, koja se izvršava u Changi zatvoru, odmah kod aerodroma. Prekrasan Sentosa otok, sa žičarom, gdje se u muzeju upozna povijest Singapura, kao i prekrasan, ogroman akvarij. Rafles hotel, sagrađen u vrijeme dok je Singapur bio britanska kolinija, vrijedi posjetiti. Prekrasna marina, s vrhunskim restoranima. Tko nema baš puno para, ukusni street restorani, od kojih neki su dobili 2 Michelinove zvjezdice -jer, za jednu i dvije zvjezdice, ocjenuje se samo hrana, ne i interijer. Prostitucija je legalna, u čuvenom Orchid Tower, ima desetine barova sa filipinkama, tajlanđkama, ruskinjama, sve više kineskinja... pa tko voli, nek izvoli. Za straight ljude, oprez, ima puno prekrasnih LadyBoy, lako se pogriješi! Teško je popiti pivu za manje od 10 €. Isplati se, jedino, kupiti zlato, jeftinije negoli u Europi. Tko god skupi koji dinar, a želi nezaboravan životni izlet, preporučio bih Singapur.

Komentiraj...
Vidi sve komentare