To je to što me zanima!

Što to sprema Rusija? Kadirov: Kreće drugačiji način operacije; Surovikin: Bit će teških odluka

Jedan je poznat po brutalnosti i surovosti, drugi također, ali on voli i Prada čizme. Zloglasni čečenski vođa Ramzan Kadirov i ruski general Sergej Surovikin uputili su poruke koje su zabrinule Zapad, ali i medije u Rusiji
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je da je potpisao dekret kojim se uvodi ratno stanje u četiri ukrajinske regije koje je pripojila Rusija, javlja ruska državna novinska agencija Tass. Da se nešto sprema najavila su i njegova dva poslušnika Surovikin i Kadirov.

- Situacija je danas vrlo teška. U svakom slučaju, polazit ćemo od potrebe da se maksimalno očuvaju životi civilnog stanovništva i našeg vojnog osoblja. Djelovat ćemo svjesno, pravodobno, ne isključujući donošenje teških odluka, rekao je u svojem govoru u utorak navečer ruski general Sergej Surovikin, zapovjednik Združene grupe snaga Ruske Federacije u Ukrajini.

Sergej Surovikin Tko je novi ruski zapovjednik? Poznat je po brutalnosti, ali i tituli heroja Ruske Federacije

I upravo je taj dio o 'teškim odlukama' zaokupirao ruske medij. 

Ruski portali ih tumače na dva načina: povlačenje Oružanih snaga Rusije iz Hersona ili taktički nuklearni udar na Oružane snage Ukrajine, piše ruska Pravda i dodaje da ipak postoje i još neke opcije.

- Druga verzija, o kojoj se raspravlja u medijima - o taktičkom nuklearnom napadu na dijelove oružanih snaga Ukrajine - čini se malo vjerojatnom, budući da će nuklearna eksplozija oštetiti stanovništvo regije Herson, okoliš i imidž Rusije Federacija. Čini se da je “teška odluka” naknadni udar na Kijevsku hidroelektranu - dodaje Pravda.ru.

RUSI (VEĆINOM) ZADOVOLJNI ZOKIJEM 'Suprotstavio se EU', 'Ukrajinu je kritizirao i prije': Milanović postao 'zvijezda' ruskih medija

Nije Surovikin jedini koji ovih dana pomalo 'priča u šiframa'. Ponovno se oglasio i čečenski vođa Ramzan Kadirov.

- Predugo smo upozoravali kriminalno vodstvo koje se nastanilo u Kijevu. Rusija je više puta dala priliku zapovjedništvu sotonista da se urazume. Ali nisu. Nisu nas čuli ili nas ignoriraju.  - napisao je Kadirov na društvenim mrežama i dodao "kako će se posebna vojna akcija od sad voditi na drugačiji način koji će Rusija diktirati"...

PESKOV POTVRDIO: Upozorenje iz Kremlja: 'Nove regije zaštićene su kao ostatak Rusije. Nuklearni kišobran je tu'

I dok je Kadirov poznat po ispraznim prijetnjama, surovi Sergej baš i nije, pa su posljednje riječi dvojca s razlogom dovele do zabrinutosti oko 'metoda' ratovanja u Ukrajini. 

Nešto ranije Surovikin je najavio evakuaciju Hersona i optužio Ukrajince za zabranjene metode ratovanja. Prema njegovim riječima, postoje informacije o mogućnosti da režim u Kijevu koristi zabranjene metode rata u Hersonu i da Kijev priprema veliki raketni napad na branu hidroelektrane Kakhovskaya, kao i veliki udar na regiju bez obzira na to što postoji mogućnost velikog broja civilnih žrtava.

'ŽELI KUPITI VRIJEME' Stručnjaci složni: Ovo su potezi očajnika, Putin je spreman na sve. Ljudi su mu topovsko meso

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU


 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Bob debilder 20.10.2022.

    Vrijeme je da Rusija ispari

  • Jason Bourne*** 19.10.2022.

    Samo 3 rakete trebaju, jedna na Babilonsku kulu u Briselu, druga na Pentagon i treca na Bijelu kucu. Kasnije po potrebi

  • universe 19.10.2022.

    Putin nema više oružja ni morala među svojom vojskom da bi tako žestoko udario. Šansa mu je bila prvih nekoliko dana rata ali sve je upropastio lošom procjenom. Ostaje mu samo nuklearni udar i onda slijedi armagedon za Rusiju. Čak i da zapadne zemlje i Kina ne uzvrate nuklearnim raketama Ukrajinci će kao odgovor koristiti klasične bombe s radioaktivnim kobaltom 60 (to bi pobilo 100 000 ruskih vojnika). Zna to i Putin a sad je pitanje je li dovoljno lud da krene u nuklearnu avanturu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare